Jump to content

Usuniecie z mojego konta domeny .DE

Recommended Posts

Posted

Sprawa wygląda następująco:

9.11 dostałem maila:

"Domena xxxxxx.de wygasła i została usunięta z twojej listy domen"

W mailingu odnośnie domen wygasłych dostawałem wyraźna informacje, w że domenę można odnowić: 2011-11-23. Po napisaniu ticketu takiej informacji już nie ma...

Jako, ze administracja Dropped nie raczy odpowiedzieć na moją prośbę wyjaśnienia sytuacji (choć dostałem zapewnienie, o priorytetowym potraktowaniu spraw zawartych w zgłoszeniu ), postanowiłem napisać temat na di.pl, co mam nadzieje pomoże w rozwiązaniu sprawy i przywróceniu domeny na moje konto.

Nie jest to pierwszy problem z przedłużeniem domen. Niestety cały czas trzeba pilnować tego typu spraw, co z oczywistego punktu widzenia powinno odbywać się w sposób bezproblemowy, a tak nie jest.

Posted

Witaj Krystian,

Musiałem odszukać Twój ticket w sprawie tej domeny. Odpowiedź dlaczego domena uciekła wcześniej z konta, nim mogłeś ją reaktywować otrzymasz na email.

Nie wystąpił tutaj żaden problem z nieoczekiwanym usunięciem domeny wbrew domyślnego cyklu życia domeny. To kwestia informacyjna.

Muszę poruszyć kwestię kontaktu z supportem. Bardzo proszę o wysyłanie nowego ticketa w nowej priorytetowej sprawie.. W swoim tickecie zadałeś konkretnie pytania dotyczące aukcji MD, które zostały bezpośrednio przekazane do @Dropped.pl. Pytania te nie są związane z aspektami technicznymi, dlatego pomijają dział techniczny.

Pytanie w sprawie domeny .de zadałeś jako odpowiedź do tego ticketa. Pierwsza linia supportu i dział techniczny nie jest w żaden sposób powiadamiany o tym, ponieważ prowadzisz korespondencję z konkretną osobą (na dany temat).

Prośbę kieruję do wszystkich użytkowników, aby w przypadku nowej sprawy pisać nowy ticket. To znacznie szybciej pozwoli rozwiązać sprawę niż pisać posta na forum :-)

Pozdrawiam!

Paweł

Posted (edited)

Witaj,

Napisz konkretnie kiedy mogę spodziewać się przywrócenia usuniętej domeny .DE, bo nie chce czekać nie wiadomo, do kiedy.

Jeżeli chodzi o aukcje MD z tego, co mi wiadomo powinno odbywać się to w następujący sposób?

Wpłata – wysyłacie przelew - cesji domeny do nowego abonenta.

Cesja została potwierdzona, (chociaż mogłem wycofać się z transakcji – inicjacja cesji 7 dni po ustalonym terminie) domena jest już na koncie nabywcy, a na moje konto nie wpłynęły pieniądze.

Edited by krystekm