Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć - piszę tu po raz pierwszy.

Mam kilka ciekawych domen, na nich kilka serwisów, ale i plany wobec nieużywanych. Sa wśród nich takie, które sa dość popularnymi określeniami, ze słownika.

Jedna to przymiotnik, coś jak "fajny.pl" - pozytywne określenie. Inna to szerokie pojęcie, na przykład jak "taniec.pl" . Nie chcę podawać dokładnych nazw.

Czy powinienem być ostrożny z nimi? Czy mam szansę na odebranie przez kogoś?

Nie mam zarezerwowanych znaków z powodów kosztów. Moja firma nie nazywa się jak te domeny.

Czytam inne wątki i nie mając waszego doświadczenia trudno samemu nabrać rozeznania.

Pomóżcie?

Posted

Naprawdę chyba wszystko w tym temacie jest już na forum. Poza tym jak nie podajesz konkretnej nazwy, nie oczekuj konkretnych odpowiedzi ;-)

PS. Ciekawy nick :P

Posted

Jeżeli masz domenę firmy która nie jest wyrazem słownikowym np. Nike.pl, Intel.pl itp. to możesz mieć kłopot. Ale jeżeli jest to wyraz na codzień występujący w słowniku np. dobrze.pl, fajnie.pl, zakupy.pl, auto.pl to nie masz się czego obawiać.

• 2 weeks later...
Posted

Jeżeli masz domenę firmy która nie jest wyrazem słownikowym np. Nike.pl, Intel.pl itp. to możesz mieć kłopot. Ale jeżeli jest to wyraz na codzień występujący w słowniku np. dobrze.pl, fajnie.pl, zakupy.pl, auto.pl to nie masz się czego obawiać.

Właśnie znalazłem wolną domenę o nazwie mineralka.pl Słowo to występuje w słowniku pwn ale jednocześnie jest zastrzeżoną nazwą produktu. Wycisną mnie czy nie?