Jump to content

Aplikacja do zarządzania domenami

Recommended Posts

Posted

Witam,

Jestem stosunkowo od niedawna na tym forum, jak również od niedawna zajmuję się inwestowaniem w domeny. Niemniej posiadając już stosunkowo niewielki zasób domen poczułem dojmującą potrzebę posiadania rozsądnego narzędzia do zarządzania nimi. Czytałem na forum kilka starych wątków odnośnie prób stworzenia takiej aplikacji, ale z tego co widzę nic nie wypaliło. W związku z tym postanowiłem sam coś stworzyć na użytek swój i wszystkich innych.

Co już jest zrobione:

• Hurtowe dodawanie domen :: wpisuje się domeny oddzielone enterami.
  • Automatyczne pobieranie danych z whois
    • data rejestracji
    • rejestrator
    • data wygaśnięcia
    • czy jest założona opcja

Co jeszcze planuję zrobić:

• Automatycznie wykrywanie IP serwera na który przekierowana jest domena
  • Lista domen do przechwycenia
  • Lista sprzedanych domen

Plany w dłuższej perspektywie

• Podpięcie się przez API do AfterMarket.pl i pobieranie informacji o naszych domench
  • Podpięcie pod Google Analytics
  • Podpięcie pod inne API giełd domen jak powstaną (premium.pl, az.pl, itp)

Poniżej zamieszczam link do okrojonej wersji demo (żebyście mi nic nie napsuli :P ). Można sobie zobaczyć jak to wygląda. Demo z czasem będzie aktualizowane.

Teraz prośba do Was wszystkich abyście mi napisali co jeszcze chcielibyście aby ten program robił. W ten sposób za jakiś czas może powstanie ciekawe narzędzie dla nas wszystkich. Wszelkie uwagi do istniejącej wersji również mile widziane.

-----------

pozdrawiam

HoGo

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Przydałoby mi się takie coś. Do tej pory korzystam z Google Docs, ale jest tam spory haos.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

latarki o długiej żywotności

Posted

http://www.dnsportfolio.com/demo/portfolio/admin/index.php'>http://www.dnsportfolio.com/demo/portfolio/admin/index.php

http://www.dnsportfolio.com/

ten skrypt daje sie latwo przerabiac na swoje potrzeby , kazdy domainer ma swoje potrzeby

moj obslugiwal domeny zaimportowane z az, AM, premium

wysylal zbiorcze przypomnienia co wygasa nastepnego dnia,

pozwal wysylac emaile do KK, pamietal historie wyslanych emaili , odpowiedzi klientow itd

pokazywal zarobki z ND i sedo.

teraz wystarcza mi panel premium.pl

brakuje ci logowania, dobrych filtrow,

pokazywania danych parkingowych przy domenie i wiele innych rzeczy

potrzebnych osobom ktore maja powyzej 1k domen

Ryszard