Jump to content

Jeden wordpress na wielu domenach - Domain Mapping

Recommended Posts

Posted
Postanowiłem częśc domen z mojego portfolio zagospodarowac ministronami - pomysł mam taki ze wykorzystałbym do tego Wordpressa.

To co chcaiłbym uzyskać do możliwośc zarządzania wszystkimi witrynami z jednego miejsca - poszukałem w sieci i jest narzedzie Domain Mapping - które jak zrozumiałem pozwoli mi na podłączenie danej domeny pod konkretną stronę ( wszystko do ogarnięcia w jednym panelu WP.

Nie potrzeba też ładowac instalacji WP dla każdej domeny osobno no serwer.

Problem mam taki że o ile po stronie WP wszystko skonfigurowałem tak jak w róznego rodzaju poradnikach tak teraz pojawiła sie kwestia serwera i ustawienai przekierowania domeny.

Domena zarejestrowna w AM , server w Hekko.

Serwer hekko posiada adres : 188.116.20.182

To co do tej pory przetesowałem to ustawienai w AM :

DNS na hekko - nie działa.

być moze jak dam przekierowanie IP i URL ustawie jako adres 188.116.20.182 to zadziała - czekam teraz na zmiene DNS bo muszą byc ustawione na AM.

Może ktoś konfigurował z Was to narzędzie i jest w stanie cos podpowiedziec a moze znacie inne metody jak szybko i łatwo uruchmić ministrony na wiekszej ilosci domen ?

Posted

Ja korzystam z analogicznego rozwiązania na Joomla! - bezpłatny komponent Virtual Domains, hosting na linuxpl - działa świetnie, bardzo prosta konfiguracja i zarządzanie w Joomla a do tego w linuxpl w Direct Admin jest dość dobre zarządzanie przekierowaniem domen/subdomen na wskazany katalog.

Obsługuję w ten sposób na jednej instalacji 5 domen a na innej instalacji - 6 domen.

W razie czego - pomogę na PW.

Posted

Jeśli chodzi o podpięcie paru wordpressów w jedno miejsce zainteresuj się tym rozwiązaniem: http://infinitewp.com/.

W dużym uproszczeniu wygląda to tak: w jednym panelu (który instaluje się na swoim serwerze) będziesz miał możliwość logowania na swoje wordpressy bez podawania za każdym razem loginów i haseł ;)

Posted

do dodawania wpisów możesz użyć narzędzia wupress.pl, tyle że akutualnie nie działa dodawanie do blogspotów itp. autor troche "zwleka" z poprawkami o ile w ogóle się pojawią, ale do własnych blogów funkcjonalność jest działająca ok