Jump to content

ILE WARTA JEST DOMENA Z KD = 25 i...

Recommended Posts

Guest anglik
Posted

To co napisał DOm4!n to po pierwsze, a po drugie to nie dział na takie posty.

Pozdrawiam.

Posted

To rzeczywiście nie miejsce na takie dyskusje więc prosze o przeniesienie tematu do odpowiedniego dzialu i przy okazji powiem, ze z takim dokaldnie countem posiadam zarowno domene która ma ok 5 wejsc dziennie oraz domene ktora ma ich pona 70 wiec naprawdę, KD wszystkiego Ci nie powie.

Posted

Szósty zmysł ;)

Przy pomocy KD i OVT można się sugerować przy ocenie opłacalności rejestracji domeny, ale trzeba brać pod uwagę mechanizm ich działania. Jeśli domena ma stosunkowo duży któryś z tych wskaźników to można przypuszczać, że ruch będzie, chociaż nie jest to pewne na 100%.

Zawsze dobrze porównać te wskaźniki z jakąś inną domeną której ruch jest ci znany.

Posted

Warto także w przypadku KD, które jest wskaźnikiem rocznym spojrzeć na wykres Alexy dotyczący strony matki. Można w ten sposób wyznaczyć domeny, którym ruch powinien się zwiekszyć od czasu liczenia KD, i te które obecnie generować bedą mniejszy wynik. Tak naprawdę to nie wiem jeszcze o jakim wyniku KD mówisz. Spotkałem się z osobami, które liczą KD dla xxx.pl oraz www.xxx.pl i podają sumę. W tym przypadku 25 to raczej mizerny wynik i może być ciężko odrobić domenę, zwłaszcza jeżeli sporą część z tych 25 stanowi www.xxx.pl.

To tyle ode mnie, jeżeli potrzebujesz kilka przykładów dokładnych statystyk domen z konkretnymi KD, to pisz na priva. Postaram się coś znaleźć w podobnym przedziale.

Posted
Witam ile warta jest domena z KD = 25 i czy oplacalne jest jej rejestrowanie!!!!

absolutnie nie da sie wycenić domeny po samym KD. mam domeny o KD powyżej 40 i prawie zerowym ruchu (albo dużym ruchu, ale małym cr). mam też domeny z KD w granicach 10, które generują sensowne zyski (tematyka: praca, edukacja).

mam dosyć długą listę wolnych domen z countem 20-30, ale raczej na pewno ich nie zarejestruję, za duże ryzyko. mam też listę wolnych z countem 35-65 i też się waham co do niektórych :-)

generalnie nauczony doświadczeniem nie zawracam sobie głowy domenami poniżej 40...

czy opłacalne - dowiesz się jak zarejestrujesz, tego nikt Ci nie powie.