Jump to content

Przygotowanie domeny/pozycjonowanie pod przyszły serwis.

Recommended Posts

Posted

Hejo,

W fazie realizacji mam niskobudżetowy projekt, którego wdrożenie szacuję na okres nie wcześniejszy jak za 4-6 miesięcy.

W jaki sposób najlepiej przygotować domenę pod niego? Chodzi mi raczej o konkretne słowa, Wiem, że najlepiej pisać unikalne teksty na stronie.

Możecie coś jeszcze polecić? Chodzi raczej, żeby to dało się zrobić samodzielnie i zależy mi na jak najprostszych rozwiązaniach.

Dzięki!

Posted

Pewnie nie znasz jeszcze dokładnej struktury serwisu więc nie możesz oczywiście linkować do kategorii, więc pozostaje Tobie linkowanie brandowo z wyżej wymienionych miejscówek. SM bym teraz nie dotykał a skupiłbym się profilach z wysokim Trust Rank, sygnaturki i blogi, może z Top 20 katalogów w PL resztę bym odpuścił. Możesz też wrzucić jakiś tematyczną treść, odpowiednio nasyconą słowami kluczowymi - generalnie jest wiele możliwości.

• 1 month later...
Posted

Jeśli serwis nie będzie istniał to nie ma co linkować...

Na razie kwestia treści i optymalizacji skryptów. Wszystko powinno być przyjazne pod seo.

A dopiero kiedy powstanie strona na dobre, to można działać z linkowaniem.

• 2 months later...
Posted

To faktycznie katalogi wygenerują mnóstwo ruchu :)

Owner odbiegasz mocno od sedna tematu. Pozwól, że przytoczę autora:

mam niskobudżetowy projekt

żeby to dało się zrobić samodzielnie i zależy mi na jak najprostszych rozwiązaniach

Katalogi = tani, ciągły, targetowany, niewielki ruch (user sam wyszukuje interesujący go temat).

Jeżeli uważasz, że choćby setka potencjalnych klientów na rok, ściśle zainteresowanych Twoją usługą to mało, to nie ma o czym dyskutować. Koniec offtopu.

• 2 weeks later...
Posted

zacznij robić własne tematyczne zaplecze nawet na darmowych serwisach blogowych.

Katalogi czasem warto... ale jedynie te płatne i odpowiednio wyselekcjonowane.

Co do fraz... to już nie linkuję się na frazę :) jedynie optymalizuje się treści na stronie tak aby rankowały pod odpowiednie słowa kluczowe

• Like 1
  • 1 month later...
Posted

Spróbuj zdobyć naturalne linki. Wiem, że gadanie o tym tworzeniu unikalnych treści to banał, ale... wcale nie. O ile to nie będzie wiedza sto razy przepisana, tylko unikalne, wartościowe opracowanie, to na bank znajdzie odbiorców i ludzie będą podawać dalej. Tak było z wieloma treściami jakie przygotowaliśmy.