jaroslawiec.eu
-
Najnowsze posty na forum
-
Faktycznie przez te kilkanaście lat wiele się zmieniło, choć nie mam tej wiedzy z autopsji, gdyż siedzę w domenach dopiero od września 2019. Widać jednak, że złota era domen .pl już dawno minęła i te lepsze sprzedaże, o których się słyszy, to anglojęzyczne .com (ewentualnie .ai lub .io). Co do popytu, przez ostatnie 12 miesięcy miałam najwięcej sprzedaży, ale nie były to jakieś powalające kwoty. Typowym problemem myślę, że jest januszowanie Polaków i przeważająca ilość sprzedających w porównaniu do liczby kupujących. Normą jest również brak ofert, spad i potem oglądanie, jak inni przechwytują/licytują Twoją ex. Kłopotliwe jest również utrzymanie większego portfolio, także ja z zasady rejestruję domeny na rok i trzymam tylko te, które są moim zdaniem warte tego trzymania. Adresy sprzedają się różne, warto więc znaleźć swoją niszę. Osobiście uważam, że jest popyt na branżę ezoteryczną, ponieważ miałam najwięcej ofert na tego typu domeny. Lubię też nazwy związane z kryptowalutami, ale jeszcze ani jednej takiej nie sprzedałam, także nie polecam. Generyki i EMD wciąż królują. Czasem opchnie się jakiś wymysł brandable, ale to rzadkość. Wracając jeszcze do tych problemów, to faktem jest brak płynności i zero gwarancji, że sprzedasz nawet topowy adres .pl za konkretne pieniądze. Konkurencji zbytnio nie śledzę, ale raczej się wykrusza. To chyba tyle.
-
By Pan_Grzegorz · Posted
abczdrowia.pl Zapraszam na aukcję, bcm. https://www.aftermarket.pl/aukcja/2653536/?_track=7e345f0dbbc00b183f4bfcdf194b3a47 -
Niewątpliwie każda firma domeny potrzebuje, ale już nie tak, jak kiedyś. Jest mnóstwo innych kanałów dotarcia do klienta. Mail i strona www mogą być na zupełnie przeciętnej domenie, co w praktyce nie wpłynie negatywnie na marketing, ulokowany na innych mediach. Mam również wrażenie, że sama komunikacja mailowa przenosi się na inne formy (czaty, formularze itp.). Już jakiś czas temu zauważyłem, że są młode osoby, które co do zasady maila nie używają (poza zajęciami służbowymi) - podczas gdy w generacji dzisiejszych 40+ mail to była pierwsza rzecz, jaką trzeba było sobie zorganizować przy rozpoczęciu przygody z internetem. Ciekawa domena na swój biznes - tak. Czy szedłbym w domeny jako środek inwestycyjny lub spekulacyjny? Nie.
-
Szanowni, jakiś (długi) czas temu (pewnie z 14lat minęło) liznąłem trochę temat domen, kilka kupiłem, kilka udało się sprzedać.. Ostatnio pomyślałem, że poszukam alternatywnych metod inwestycyjnych i przypomniałem sobie o domenach. Pytanie moje naturalnie jakie się urodziło to jak obecnie wygląda rynek domen? Jak wygląda popyt na takowe? Z jakimi problemami się mierzycie? Jakie domeny się sprzedają a jakie nie? Generyki? Cokolwiek poza .com i .pl? Jak wygląda konkurencja? Widząc po ruchu na tym forum to w porównaniu z czasami jakie pamiętam wygląda na dużo mniejszy ruch niż te 14 lat temu. Wszelkie opinie welcomed :)
-
grymobilne.pl Sprzedam domenę grymobilne.pl Cena 500 zł Transakcja poprzez AM Kontakt - PRIV
-
poledancer.pl Sprzedam domenę poledancer.pl za pośrednictwem giełdy AM. Cena do negocjacji. Zapraszam!
-
-
Oferty sprzedaży użytkowników
-
Member Statistics
Recommended Posts