Jump to content

Recommended Posts

Posted

Od kilku dni chodzilo toto tak strasznie wolno, ze N-K w czasach swietnosci chodzila szybciej. Pomyslalem, ze to przez szyfrowane polaczenia, bo wiele szyfrowanych stron u mnie sie slimaczy. Ale ostatnio jest masakra-dzisiaj juz nie da sie praktycznie wejsc na strone (connection refused), a teraz "404". Ciekaw jestem, jak mam przelac kase za domeny, na ktore jutro mija mi termin platnosci? :blink: Naprawde uwazam Dropped za fajny i pozyteczny serwis, ale za tyle kasy ile z nas zdziera, moglby sie postarac o serwery w Polsce, bo nawet sam ping mam ok 200ms. O korkach miedzynarodowych juz nie wspomne, bo to zapewne kazdy wie. No i polecam zatrudnic troche lepszych adminow, bo nie mozna tak sobie bimbac i cieszyc sie, ze kasa ciurkiem leci, nic przy tym nie robiac.

Posted (edited)

Co by nie mowic, to pozostaje niesmak, ze obsluga serwisu nie zadbala o drugi redundantny serwer... To nie jest strona o chomikach malezyjskich, tylko platforma aukcyjna, ktora podobnie jak GPW obsluguje setki transakcji :blink: . W przypadku prostego serwisiku, mozna zrozumiec brak funduszy na dodatkowy sprzet i zasoby, ale dla Dropped taka kwota to pikus. Dzisiejsza akcja utwierdzila mnie jeszcze bardziej w przekonaniu, ze liczy sie tylko zysk - byle jak, byle do przodu :)

Edited by empireus
Posted
Apache juz dziala ...

Tylko co z tego skoro nie ma nawet strony Dropped tylko standardowa zaślepka Apache?

Dropped dalej nie działa, a ja nie mogę nic zrobić ze swoimi domenami.

Posted
Tylko co z tego skoro nie ma nawet strony Dropped tylko standardowa zaślepka Apache?

Dropped dalej nie działa, a ja nie mogę nic zrobić ze swoimi domenami.

Przecież Michał dopiero system stawia i wgrywa pliki z backupu - trochę dystansu :blink:

Posted
Dane są odtwarzane z binarnego loga MySQL. Podajcie nazwy przykładowych domen, których brakuje, to pozwoli mi szybciej posprawdzać pewne rzeczy.

Sprawdź może moją icok.pl, już dodana ponownie ale ruchu zerowy.

Posted
Dane są odtwarzane z binarnego loga MySQL. Podajcie nazwy przykładowych domen, których brakuje, to pozwoli mi szybciej posprawdzać pewne rzeczy.

W moim przypadku już jest wszystko OK, domeny których brakowało już się pojawiły.

Ale bardzo PILNA do naprawy jest CAPTCHA, która się nie ładuje przy formularzu zapytania o domenę.

Posted (edited)

Ja nie moge wejsc na domeny ktore mam w przechwytywanych nastepuje jedynie przeladowanie strony. Jesli zmieniales cos z dns-ami moce cos sie jeszcze walic.

Edited by Saint
Posted

Ruch już właśnie naliczam - okazało się że brak było jednego modułu Perla do skryptu statystyk. Nic nie zginęło, tylko się nie uaktualniało na stronie - właśnie naprawiam.