Jump to content

Warto inwestowac w xx.pl?

Recommended Posts

Posted

Jestem ciekaw waszej opinii. Wiadomo ile sa warte domeny dwuliterowe. Jednak czy warto inwestowac w nazwy, w ktorych wystepuja znaki niepozadane: QYXV? Np. xs, sq, yj, yd, qk.pl, itp. Tego typu domeny sa aktualnie warte wiecej niz 5k?

Posted

Na pewno masz na myśli szybką sprzedaż a allegro jeżeli mówisz o 5k (pewnie tyle Twoim zdaniem są warte 2literowe bez nieporządanych znaków).

Obecnie na allegro za domeny z XQVY (chyba że xx.pl yy.pl q.pl :) ) nie dostaniesz wiecej niż 2,5k-3k.

Jednak za swoje vl.pl i yi.pl będę wołał minimum 5k o ile nie więcej ;)

Posted
Na pewno masz na myśli szybką sprzedaż a allegro jeżeli mówisz o 5k (pewnie tyle Twoim zdaniem są warte 2literowe bez nieporządanych znaków).

Obecnie na allegro za domeny z XQVY (chyba że xx.pl yy.pl q.pl :) ) nie dostaniesz wiecej niż 2,5k-3k.

Jednak za swoje vl.pl i yi.pl będę wołał minimum 5k o ile nie więcej ;)

No nie podzielam myslenia w schemacie takiej prostej teorii :)

A dla przykladu takie domenki jak ....TV.PL lub XP.PL majace w sobie XQVY !?

I co tez sa warte nie wiecej niż 2,5k-3k ?;)))

To chetnie kupie..... drozej :P

Posted

To chetnie kupie..... drozej :)

Ale mnie złapałeś. ;)

Posted

To chetnie kupie..... drozej :)

Pewnie, ze sa od tego wyjatki, ktore maja jakies popularne znaczenie i sa warte odpowiednio wiecej. Jednak mi chodzilo glownie o domeny, ktore aktualnie nie oznaczaja nic, co moglo by wplywac na ich ruch.

Posted
Pewnie, ze sa od tego wyjatki, ktore maja jakies popularne znaczenie i sa warte odpowiednio wiecej. Jednak mi chodzilo glownie o domeny, ktore aktualnie nie oznaczaja nic, co moglo by wplywac na ich ruch.

Wniosek jest jeden ze do kazdej domeny jednak trzba podchodzic indywidualnie i tyle, ja przynajmniej tak robie .

Zchemat jest dobry ale przy skladaniu mebli z Ikea :)

Guest anglik
Posted

Dokładnie.

Z każdą domeną trzeba rozmawiac tak jak z kandydatką na przyszłą żonę. W 'pysk' i do parteru hihi.

Schematy z Ikea.. haha dobre porównanie.

Pozdrawiam.