Jump to content

rtl.pl oraz zagubieni3.pl, proszę o ocenę.

Recommended Posts

Posted

Witam. Jak w temacie. rtl.pl jest moja od sierpnia 2006, ma ok 20, 30 wejść dziennie, nie była pozycjonowana. Aktualnie od wczoraj zaparkowana w NameDrive.

zagubieni3.pl zarejestrowana praktycznie od dzisiaj (właśnie dostałem mail od rejestratora). mam zamiar również zaparkować ją w NameDrive.

Proszę o wasze zdanie na ich temat. Dzięki. Pozdrawiam.

Przepraszam nieopatrznie w tytule jest zagubieni.pl a powinno być zagubieni3.pl. co oczywiście zmienia bardzo dużo, chciałem poprawić ale edycja nie obejmuje tytułu. jeszcze raz sorry.

Posted

Już poprawiłem, myslałem ze masz zagubieni.pl ;]

Co do rtl.pl to na pewno ma maly ctr, mimo takiego ruchu pod względem parkowania niewiele warta .

O ile nie wezmie jej RTL - także bez wiekszej wartosci.

Posted

rtl.pl - Trzyliterowa ładna domena zawsze będzie w cenie - tutaj jej skojarzenie z telewizją RTL jest zarówno jej zaletą jak i wadą z drugiej strony. Ta domena zawsze będzie się kojarzyć ze stacją telewizyjną RTL. Jeśli polskim rynkiem zainteresowałoby się RTL i chciało tutaj otworzyć taki kanał, to domena może być warta ładnych paręnaście, dziesiąt tysięcy złotych - wydaje mi się jednak, że prawdopodobieństwo na to jest jednak niskie. Już prędzej wystartują w Polsce z inną marką niż RTL.

Dlatego - jeśli domeną nie zainteresuje się sam RTL - wyceniam ją na 1000-2000 zł

----------------------------------

Co do domeny zagubieni3.pl - raczej reg fee.

--

Daniel Dryzek

http://www.active24.pl

Posted

rtl.pl - Trzyliterowa ładna domena zawsze będzie w cenie - tutaj jej skojarzenie z telewizją RTL jest zarówno jej zaletą jak i wadą z drugiej strony. Ta domena zawsze będzie się kojarzyć ze stacją telewizyjną RTL. Jeśli polskim rynkiem zainteresowałoby się RTL i chciało tutaj otworzyć taki kanał, to domena może być warta ładnych paręnaście, dziesiąt tysięcy złotych - wydaje mi się jednak, że prawdopodobieństwo na to jest jednak niskie. Już prędzej wystartują w Polsce z inną marką niż RTL.

Dlatego - jeśli domeną nie zainteresuje się sam RTL - wyceniam ją na 1000-2000 zł

Myślę, że poniższa wiadomość trochę poprawi Ci humor

Ja tą domenę cenię na 5.000PLN

RTL Group planuje inwestycje w Europie Środkowo-Wschodniej

Hans Mahr wraca do RTL na stanowisko doradcy prezesa zarządu. Ma wspomóc ekspansję grupy w Europie Środkowo-Wschodniej.

Mahr do 2004 roku był szefem sportu i informacji w RTL Deutschland, po czym zasiadł w zarządzie największej niemieckiej telewizji kodowanej Premiere. Jak podał wczorajszy ”Handelsblatt”, luksemburska centrala RTL potwierdziła, że jako doradca prezesa zarządu zajmie się projektami związanymi z Europą Środkową i Wschodnią oraz handlem prawami do transmisji sportowych. W poniedziałek na spotkaniu kierownictwa Bertelsmann AG, do którego należy RTL Group, ogłoszono, że w najbliższych latach koncern zamierza przeznaczać na nowe inwestycje ok. 1,5 mld euro rocznie.

Posted

No jeżeli RTL chciałby zapanować w Polsce (znowu?) to w takim razie prostym sposobem będą mieli tą domenę za free ;] Jak dla mnie nie warta wielkich kokosów, lecz na pewno nie stracisz :)