Jump to content

Stawki w sedo dla domen typu "adult"

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam dośc ruchliwą domene typu adult, w NameDrive zarabiała około 80 dolarów dziennie, dostawałem 0,10$ za kliknięcie.

Niestety z niewiadomych przyczyny (ponoć uzywalem przekierowań :/) zablokowali mi konto na ND - ale nie wazne...

Chcialbym się dowiedziec, czy stawka za moja domene wzrosnie ? Na razie jest marne 0,3 euro za kliknięcie.. ;/

Jak dla mnie porazka. Jesli sedo tak kiepsko placi to prosze o polecenie innego parkingu.

Mam jedną domene IDN z "bankowych" i zarabia 0,7 euro za klika, a w reklame klika tylko 10% odwiedzajacych.

Chciałbym dodać, ze ponad 50% odwiedzających moja domene "adult" klika w reklamy, wiec wydaje mi się, ze Sedo powinno zaproponować conajmniej 0,7 lub więcej.

Co o tym sądzicie? Warto czekać, aż Sedo podniesie swoją cene. Chciałem dodać, ze domene zaparkowałem dopiero dzisiaj i z niecierpliwością czekam na jakiś wzrost bo jak na razie nędza.

Czy ktos posiada zaparkowane w sedo jakies domeny adult (z końcówką EU) - prosze o wypowiedzi.

Pozdro!

Posted

sądze, ze nie masz racji.

moja domena bankowa ma 0,07 a ruch glownie jest z polski

edit: 92,0 % ruchu z polski dla mojej domeny bankowej i placa 0,07

Posted
sądze, ze nie masz racji.

moja domena bankowa ma 0,07 a ruch glownie jest z polski

edit: 92,0 % ruchu z polski dla mojej domeny bankowej i placa 0,07

Ale za ero w sedo pl ruch placa wlasnie tyle 0.02 - 0.03

Posted
co za złodziejstwo :-/

znacie jakis dobry parking oprocz sedo i namedrive ??

Kiedyś Google oferowało parking/współpracę, jeśli ktoś miał >750k uq/m (na wszystkich domenach), ale coś szybko przycichło, nie wiem czy nadal oferują.

Posted

Tego używa ND i Sedo, kiedyś zgłaszałem swoją kandydaturę bo mam tyle ruchu jednak nic nie odpisali. Ciezko jest podpisać umowe w sprawie parkowania domen. Jest duzo ludzi na swiecie ktorzy posiadają tyle ruchu w swoim portfolio jednak google nie moze sobie pozwolić na taką ilość partnerów.

Posted
Tego używa ND i Sedo, kiedyś zgłaszałem swoją kandydaturę bo mam tyle ruchu jednak nic nie odpisali. Ciezko jest podpisać umowe w sprawie parkowania domen. Jest duzo ludzi na swiecie ktorzy posiadają tyle ruchu w swoim portfolio jednak google nie moze sobie pozwolić na taką ilość partnerów.

Czyli pewnie nadal jest ten limit 750k (masz tyle?), tylko tego nie piszą otwarcie. Ja nawet 100k nie mam (jeszcze ;-).

Posted

wiecie jakie sa stawki na imonetize?

mozna zmieniac wyglad strony?

i czy gonią za "sztuczny" ruch tak jak namedrive?

bo sedo ma to głęboko...:rolleyes: