Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Przypadkowo porównując cennik nowych gtld w OVH z ofertą "zagranicznych", natknąłem się na bardzo drastyczne zmiany :)

Otóż "ukochane" Nowe Gtld zauroczyły nas nie tylko absurdalnymi cenami, ale również ...jeszcze wyższymi opłatami za reaktywację, po minięciu pełnego roku i nie-odnowienia "before".

Niestety, "O hał hał" pojechało po bandzie i wprowadziło wysokie opłaty za przywrócenie - także w najpopularniejszych "starych" końcówkach.

Zachłanność pieprzonych żabojadów potrafi zmiękczyć nogi i ściągnąć do podłogi..

.eu - 116 zł brutto :blink:

.in - 197 zł brutto :blink:

.com, .net, .biz, .org, .info - 246 zł brutto :ph34r:

.co - 492 zł brutto :lol:

Z dnia 27.09.2014 r.

"O hał hał"

Temu rejestratorowi już dziękujemy...

Edited by Naming
Posted (edited)

Drogo sobie liczą za kilka minut pracy jeśli w ogóle ktoś w tej firmie do reaktywacji musi kiwnąć palcem bo pewnie i tak klient sam sobie w panelu odnawia.

Ja bym zastanowił się również nad ceną reaktywacji .eu w premium.pl - uważam, że też przesadzili.

Zauważyłem, że z "reaktywacji" robi się dochodowy biznes.

Edited by mdi
Posted

"Ja bym zastanowił się również nad ceną reaktywacji .eu w premium.pl - uważam, że też przesadzili."

Cena reaktywacji .eu w premium.pl wynika z drakońskiej opłaty narzuconej przez tucows, którego jesteśmy resellerem. Gdy tylko przejdziemy na bezpośrednie partnerstwo eurid, opłata spadnie do standardowych 10 zł.

• Like 5