Jump to content

Strony www pod lupą inspektorów skarbowych.

Recommended Posts

Posted
Inspektorzy kontroli skarbowej otrzymają dodatkowe uprawnienia, np. będą mogli domagać się informacji od administratorów stron internetowych - przewiduje projekt nowelizacji ustawy o kontroli skarbowej. Ministerstwo Finansów przygotowało projekt zmian w ustawie o kontroli skarbowej. Mają one pomóc inspektorom w walce z internetową szarą strefą, ułatwić urzędom kontroli skarbowej pozyskiwanie specjalistów i uprościć nadzór nad wydawaniem środków pochodzących z UE.

więcej: http://podatki.onet.pl/1805291,1,0,wiadomosci.html

Guest Michal
Posted (edited)
Niech się za siebie wezmą a później za portfele podatników!!!!!

Bez przesady. Z czegoś państwo musi się utrzymać. Poza tym system musi być fair. Nie może być tak, że jedni płacą podatki, a inni nie.

edit:

"W przypadku nieuzasadnionej odmowy udostępnienia informacji będzie grozić kara do 5 tys. zł."

Jak na mój gust śmieszny limit.

Edited by Michal
Posted
[...] Nie może być tak, że jedni płacą podatki, a inni nie.

Oczywiście masz rację. Tylko zazwyczaj jest tak, że Ci co nie płacą mają wszystko w d..., a tym co płacą i to duże robi się w kółko kontrole bo może, jednak gdzieś się pomylili i czemu nie dowalić im dodatkowej kary? Szczerze mówiąc to u nas chyba lepiej sie nie wychylać.

Posted
Bez przesady. Z czegoś państwo musi się utrzymać. Poza tym system musi być fair.

To niech przestaną wozić tyłki w nowych fordach o pojemności 2 i pół litra które defakto kupują za pieniądze moich rodziców, Twoje, Twoich rodziców itd itd. W Polsce drogi są zaprzeproszeniem do dupy a ostatnio na wykopie znalazłem newsa ze jakieś urzędasy sobie nowe limuzyny kupiły śmiech na sali ;)

Posted
To niech przestaną wozić tyłki w nowych fordach o pojemności 2 i pół litra które defakto kupują za pieniądze moich rodziców, Twoje, Twoich rodziców itd itd. W Polsce drogi są zaprzeproszeniem do dupy a ostatnio na wykopie znalazłem newsa ze jakieś urzędasy sobie nowe limuzyny kupiły śmiech na sali ;)

Wiesz, jeździć sobie mogą jak dla mnie nawet hummerami, byleby:

- nie gnębili uczciwych przedsiębiorców, a każdego traktowali równo

- znali się na przepisach (a nie interpretowali je sobie z sufitu)

- nie wymuszali łapówek,

- sumiennie wypełniali swoje obowiązki (żeby ne było bałaganu w dokumentach, że jak coś, to nagle coś zaginie, nie można się dokopać do raportów)

- żeby odpowiadali finansowo (ogólnie karnie) za swoje błędne decyzje (żeby mieli tego świadomośc i mogli być pociągnięci do odpowiedzialności za swoje błędy, a nie jak teraz, zniszczą firmę i włos im z głowy nie spadnie)

Ponieważ jednak są to mrzonki, więc raczej lepiej nie będzie i nadal będzie podział na Pana (urzędasa) i Skazanego na urzędnicze widzimisię (przedsiębiorcę)

Posted

Jestem ciekaw, jak chca egzekwowac dane z serwisow znajdujacych sie poza granicami kraju? ;) Toz to kolejny bubel prawny, majacy na celu migracje na zagraniczne serwery :D Ech... "Pora zmywac sie na zmywak-2mln rodakow nie moze sie mylic..."

Posted

Kolejne regulacje a miało być ułatwienie życia dla przedsiębiorców w Polsce :D Na szczęście jest jeszcze Dalware - na szczęście Internet poradzi sobie z głupimi przepisami.

DD