Jump to content

Czy warto inwestować w naukę... "BioEkologia"

Recommended Posts

Posted (edited)

Jak sądzicie warto jest rejestrować domeny związane z ekologią np. jak "BioEkologia jest to dział ekologii zajmujący się badaniem biocenoz, czyli zespołów biologicznych żyjących w biotopach..." według mnie większość ludzi słyszała o BioEkologi. Tutaj zwracam się do was z pytaniem kto mógłby być zainteresowany domenami tego typu ? są w ogóle jacyś potencjalni klienci czy trzeba jeszcze czekać na nich. Dodam iż jak dotychczas spotkałem się dopiero z jedną firmą lecz która nie posiada jeszcze swej oficjalnej strony jak narazie stoi na bezpłatnym serwerze bez domeny ... dodam iż nie pytam się was tutaj o domene BioEkologia*pl czy warto ją zarejestrować itp... gdyż jeszcze dziś będzie na pewno moja i nie chcę wiedzieć czy podjąłem słuszną decyzje czy nie :) chcę po prostu wiedzieć czy znajdzie się jakaś firma/osoba zainteresowana kupną domeny z takiej dziedziny i czy warto inwestować w takie domeny ;)

pozdrawiam.

Ps.

chciałbym dodać iż właśnie znalazłem pare całkiem dużych firm zajmujących się bioekologią :P nie wiem jak mogłem je wcześniej przegapić ;)

Edited by aQz
Posted

Jeśli chodzi o "ekologiczne" domeny to warto, choć w przypadku takich domen trzeba się przygotować na kilka przedłużeń, ponieważ na dzień dzisiejszy wartość takich adresów nie jest satysfakcjonująca(oprócz oczywiście domen z górnej półki jak np. ekologia*pl)

Posted (edited)

aha, kilka przedłużeń to trochę dużo :) może przyśpieszy ta dziedzina trochę ;) jak narazie natrafiłem na firmy zajmujące się tym ; bioekologia.webpark.pl oraz według mnie bardzo dużą www.bio-ecology.pl która może być "kiedyś" zainteresowana moją domena zarówno BioEkologia.pl jak i jej angielską nazwą w domenie .pl ;P a teraz pozostaje mi chyba tylko czekać ... oraz szukać nowych pomysłów ;) ...

*BioEkologia-pl

*BioEcology-pl

Edited by aQz
Posted
Jeśli chodzi o "ekologiczne" domeny to warto, choć w przypadku takich domen trzeba się przygotować na kilka przedłużeń, ponieważ na dzień dzisiejszy wartość takich adresów nie jest satysfakcjonująca(oprócz oczywiście domen z górnej półki jak np. ekologia*pl)

Też tak uważam.

*ekolodzy.pl

Posted

SELES widzę że ta domena niedawno Ci wpadła :) a więc teraz zostaje nam tylko czekać na rozwój "Ekologi" ;) heh ;)

Posted (edited)
Jak sądzicie warto jest rejestrować domeny związane z ekologią np. jak "BioEkologia jest to dział ekologii zajmujący się badaniem biocenoz, czyli zespołów biologicznych żyjących w biotopach...

Z samą ekologią jako ekologicznym sposobem zycia TAK, jako nazwy zwiazane z dziedzinami nauki itd, NIE. Domeny takie nie maja potencjalu komercyjnego w zadnym calu.

PS Powinienes w tytule tematu zmienić na "Eko" a nie "Bio" bo jest nieco mylący

Poza tym, jest taka jedna osoba, a dokładnie właściciel portalu Ekologia.pl, który zgarnia wszystkie domeny związane z "Eko". Wiekszosc wyrazow jaka przyjdzie ci do glowy i dodasz do nich przedrostek "eko" na poczatku, przekieruje cie własnie na te strone.

Czesc, naprawde ubogi fragment domen z "eko" tego własciciela możesz zobaczyc TUTAJ :)

Edited by umberto
Posted

ekoradio, ekotelefon itp... ;| większość z tych domen sam bym nie zarejestrował lecz może kiedyś będzie warta coś ... ;]

zarejestrował dużo ale zapomniał o ; BioEkologia*pl i BioEcology*pl lub po prostu nie widział sensu ich rejestrować które wpadły w moje posiadanie.

Interesuje mnie tylko czemu firma bio-ecology.pl nie zarejestrowała właśnie tych domen które są od teraz w moim posiadaniu;) może teraz nimi się zainteresuje :)

Posted
zarejestrował dużo ale zapomniał o ; BioEkologia*pl i BioEcology*pl lub po prostu nie widział sensu ich rejestrować które wpadły w moje posiadanie.

Wiedza niektorych firm jest po prostu nikla w zakresie potencjalu marketingowego dobrych nazw firmowych. Kiedys rejestrowano firmy w rodzaju Polex, Drutex, Impex oraz wszystko co "zachodnie, inaczej brzmiace" bo to byl prestiz. Nie zaprzatano sobie glowy myslnikami, kropkami, przecinkami, bo nie bylo domen jeszcze i tyle. A ile dzis firm jeszcze funkcjonuje jedynie w domenie .com.pl?

Np. dlaczego firmy BioInvest czy BioPartner funkcjonuja jedynie w domenie .com.pl?

Tak to wlasnie wyglada i za bardzo sie nie zmieni. Jesli udaloby sie sprzedac takie domeny, to raczej łut szcześćia, przypadek

Interesuje mnie tylko czemu firma bio-ecology.pl nie zarejestrowała właśnie tych domen które są od teraz w moim posiadaniu;) może teraz nimi się zainteresuje :)

gwoli ścislosci, bo sie tutaj chyba nieco zapedziles.. te domeny masz dopiero w rezerwacji, nie jestes wiec formalnie ich wlascicielem.

Posted

tak trochę się zapędziłem ... sorry co do Twojej plw domeny to bardzo fajna :)

ArturZ co do Twej domeny AgroEkologia.pl to narazie Agro jest bardziej znane ale pierwsze słyszę o AgroEkologi ;)

Posted

z Agro to słyszałem tylko o AgroTurystyce i tylko z tym mi sie kojarzy Agro :) ale teraz wiem na temat AgroEkologi ;)