Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam,

Co sie stalo z whois na porcie 43? Jakies limity wprowadzili strasznie male czy jak?

Pozdrawiam,

FlashT

Też mam problemy z whois od dwóch dni, nie bardzo wiem o co chodzi. Najczęściej dostaję komunikat "previous request is being processed".

a.

Posted
U mnie w ogole pisze request limit exceeded for ... od ponad 40h i to dla calego mojego subnetu :/

Pewnie bana dostałeś. Z tego co pisałeś w innym wątku, jeździłeś po whois dość intensywne, więc co się dziwisz? ;-)

Posted
Pewnie bana dostałeś. Z tego co pisałeś w innym wątku, jeździłeś po whois dość intensywne, więc co się dziwisz? ;-)

Troche sie dziwie bo przeciez nie zlamalem zadnych zasad korzystania z whois :/ A limit napewno nigdy nie byl bliski wyczerpania...

Posted
Haha :) Ej ... 5000 zapytan dziennie to chyba nie zbrodnia??

Połowa limitu. ;-)

Na wszelki wypadek zmniejszyłem dzienny limit na użytkownika w PPD.pl do 100, do czasu konsultacji z NASK.

Posted (edited)
Połowa limitu. ;-)

Na wszelki wypadek zmniejszyłem dzienny limit na użytkownika w PPD.pl do 100, do czasu konsultacji z NASK.

Polowa limitu dla ip. a nie dla 255 ip(!). Nie podoba mi sie polityka nask. No sorry, ale to juz szczyt. 5000 zapytan dziennie w okresie 30 minut w godzinach nocnych nie ma wplywu na funkcjonowanie serwera... to jakies zarty sa chyba :/ <wkurzony>

Swoja droga punkt 9 jest troche przeterminowany. Bo nie ma tam danych teleadresowych :/

Edited by FlashT
Posted
Swoja droga punkt 9 jest troche przeterminowany. Bo nie ma tam danych teleadresowych :/

Są, dane registrara :)

a.