Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam takie pytanie, kupiłem domenę od pewnej osoby, chciałem ją dziś zaparkować i okazało się że jest zbanowana w namedrive i w sedo. Czy mogę ubiegać się o to, by ban został z domeny zdjęty ? Gdy kupowałem domenę, sprzedający nie poinformował mnie o tym, że domena ma bana.

Pozdrawiam.

Posted

Możesz, spróbować postawić jakąś stronę fajną i wrzucić adsense. Nastepnie napisać, że dziwisz się bo nie ma reklam, po kilku mailach możesz napisać, że zarejestrowałeś np. domenę niedawno i wynik whoisa. Mi tak odblokowali ale niestety tylko w adsense - bo myślałem, że na parkingu pójdzie.

Posted (edited)

Zarejestrowałem ostatnio domenę teliks*pl zbanowaną na parkingach. Sedo ją odblokowało i jest zaparkowana. :rolleyes:

Edited by sanit
Posted (edited)
Zarejestrowałem ostatnio domenę teliks*pl zbanowaną na parkingach. Sedo ją odblokowało i jest zaparkowana. :rolleyes:

Pewnie wszystko zalezy od tego za co byla zbanowana, mialem kilkanascie domen ktore zaraz po dodaniu do sedo mialy status "Services for this domain have been discontinued" i jakos nigdy nie udalo sie tego wyjasnic.

edit: znowu az tak sie nie staralem zeby to zrobic :)

Edited by 513581
Posted

Nie zawsze da się odbanować. Zwłaszcza, gdy banuje Google.

Zawsze można to sprawdzić np na

www.ndparking.com/nazwa.pl

www.sedoparking.com/nazwa.pl

Przed zakupem można zarezerwować i na pisać do supportu czy są szanse na odblokowanie.

Posted

Mam dwie ciekawe domeny; jedna erotyczna druga dotycząca sprzedaży biletów lotniczych. Obie mają ruch, szczególnie ta pierwsza nawet fajny. Z tym, że mają bana na parkingach... Jedną kupiłem, drugą przechwyciłem. Obie zablokowane pewnie z winy poprzednich właścicieli... O ile sobie przypominam pisałem o problemie do Kamili z Sedo, ale nic z tego nie wyniknęło :/ Spróbuję jeszcze w ND.