Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam pytanie czy w dzisiejszych czasach przy dobrym rozreklamowaniu quizy , testy itp za sms mają byt i czy jest to opłacalne źródło ?

Posted

na pewno, szczególnie że jeśli zauważysz teraz w modzie odwrócone smsy - nie wysylasz smsa na premium nr tylko podajesz swój nr telefonu i później płacisz za odbieranie smsów ...

Posted

Prowizja wszędzie niemal taka sama. Wszędzie są proste panele więc i support też średnio potrzebny. Najszybciej wypłacalny zdaje się Cashbill, ale być może to było tylko na powitanie/zachęte.

Posted
A jeśli chodzi o operatora to jakiego polecacie ? ( uwzględniając takie czynniki jak prowizja , support itp ) Dotpay ? Cashbill ?

Dotpay ostatnio ma złą prasę, przetrzymują pieniądze dłużej niż w umowie, są podejrzenia (niepotwierdzone) o fałszowanie dat dokumentów. Ogólnie spoczęli na laurach.

Posted

A jeszcze mam pytanie czy ktoś implementował pp adsensa do serwisu obsługującego via premium sms . I jak się zapatruje na to Google ( adsense ) oraz operator smsów ?

Posted

Ani operatora SMS-ów ani Google to nie interesuje.

Przerabiałem temat SMS-ów wielokrotnie od różnych stron więc dorzucę swoje trzy grosze:

grosz 1) nigdzie nie dostaniecie prowizji >50% od ceny SMS-a dla KK bo operator bierze 50% a resztą musicie podzielić się wy z integratorem usługi

grosz 2) jeżeli nie jesteście wapsterem to nie ma szans na podpisanie umów na obsługę premium SMS bezpośrednio z operatorami. Odeślą was do któregoś z integratorów

grosz 3) oprócz tych wielkich których wymieniliście jest jeszcze sporo mniejszych, gdzie warto uderzyć. Z pamięci: serwersms.pl / mobility.pl / avantis.pl / telecommedia.pl / teleaudio.pl (w sumie tych 3 ostatnich to nie są małe firmy, ale nie tak "popularne" jak dotpay)