Jump to content

Witam :)

Recommended Posts

Posted

Cześć, mam na imię Marek. Jestem inwestorem... eee - spekulantem jeśli chodzi o FX, i opcje.

Domeny zamierzam uczynić swoim alternatywnym portfelem - coś jak wino czy whisky.

Dodatkowo wielbiciel łamigłowek, gier strategicznych i planszówek.

Miło was wszystkich poznać. Mam nadzieje, że czasem ktoś mi pomoże, poradzi - jeśli będę miał problem. Z mojej strony jeśli będę wiedział jak - na pewno pomogę.

Pozdrawiam !

Posted

Witaj Marku :-)

I zapraszam do udziału w kończących się za chwilkę aukcjach z mojej sygnaturki ;-)

Dziękuje za zaproszenie

Z pewnością będę brał udział w jakichś aukcjach - jednak póki co interesują mnie moje pomysły na domeny... a

trochę ich mam... :)

Muszę się jeszcze wiele nauczyć...

Posted

Cześć, mam na imię Marek. Jestem inwestorem... eee - spekulantem jeśli chodzi o FX, i opcje.

No to się dobrze odnajdziesz na rynku domen, bo tu też są opcje. :P

Witaj na forum. :)

Posted

Cześć Marek,

mam nieco podobne zainteresowania, tzn. "bawiłem się" swojego czasu na metatrader 4.0, ale w realu mi się nie sprawdziło, potem się dowiedziałem, że broker widzi pozycje, gra dla platformy i może się zdarzyć, że palec mu się obsunie ;) i pozbija klientom stop loss'y. Ogólnie ciekawe zajęcie. Chętnie bym się dowiedział gdzie, jak i co teraz się robi i dzieje na FX, bo jestem poza obiegiem. Słyszałem, ze fibo teraz się stosuje, ale nie obczajam jeszcze z czym to się je...

Powodzenia w spekulacjach :)

AA

Posted

Cześć Marek,

mam nieco podobne zainteresowania, tzn. "bawiłem się" swojego czasu na metatrader 4.0, ale w realu mi się nie sprawdziło, potem się dowiedziałem, że broker widzi pozycje, gra dla platformy i może się zdarzyć, że palec mu się obsunie ;) i pozbija klientom stop loss'y. Ogólnie ciekawe zajęcie. Chętnie bym się dowiedział gdzie, jak i co teraz się robi i dzieje na FX, bo jestem poza obiegiem. Słyszałem, ze fibo teraz się stosuje, ale nie obczajam jeszcze z czym to się je...

Powodzenia w spekulacjach :)

AA

To niestety smutna prawda - broker ma Metatradera dla brokerów - co im pozwala na dużą dowolność w tym manipulację.

Dlatego się omija MM. - Chociaż czasem i te MM są ok... jeśli grają fair...

Oj oj, na real bez znajomości Fibonaciego to ciężko musiało iść.

Pozdrawiam

Ps. Dzięki wszystkim za ciepłe przywitanie.

Posted

Marka serdecznie witam a co do Waszego Fibo...

... jako dealer walutowy z wieloletnią praktyką i uczestnik rynku forex mogę Wam powiedzieć jedno... darujcie sobie całą analizę techniczną. Nic innego jak wymysł znudzonych analityków. Większość ją zna ale jakoś ta sama większość chodzi na 9-tą do pracy zamiast siedzieć na Seszelach pod palmą i zarabiać na tym kasę. Liczy się tylko jedno: wyczucie rynku. I jeszcze jadna kwestia... ponieważ jest tak, że jest to gra o wartości zerowej zawsze będzie tak jak będą chcięli GRUBI na tym rynku. Jak stwierdzą, że wyciągają edka (eur/usd) na 2.0 to tak zrobią. A reszta może tylko "przy okazji" przy tym zarobić. No ale nie odbieram Wam złudzeń. ;)

Posted

To tak jeszcze tylko dopytam retorycznie, w której grupie jesteście Panowie dealerzy walutowi? :P

32 "ostrożne" transakcje pod rząd na edQ i wszystkie z zyskiem. Później przypomniały mi się słowa Gordona Gekko (przyp. Michael Douglas - Wall Street) "Greed is good"... i to była ta jedna transakcja. Wyczyścili do zera :)

Posted

To tak jeszcze tylko dopytam retorycznie, w której grupie jesteście Panowie dealerzy walutowi? :P

Ciekawe jak by wypadły analogiczne wyliczenia dla domen:

Nie zdobyli fortuny, stracili pieniądze - na foreksie przegrywa aż 82 proc. grających Polaków

Bo tu też można zyskać dużo, ale i stracić dużo.