Jump to content

Kupiłem domenę na allegro. Nie mogę jej uzyskać

Recommended Posts

Posted

Witam,

Kupiłem domenę .pl na allegro. która zarejestrowana była w domeny.pl

Czekam na kod auth info już 7 dni a gość mówi mi że zapłacił karę 123zł za cesję w domeny.pl i teraz po 7 dniach będze kod. Po 7 dniach pisze że straszą go karami umownymi za wytransferowanie domeny a tym samym zerwanie umowy. I chce oddać mi pieniądze nie sprzedając domeny. Ponieważ twierdzi że musiał by dołożyć.

Jak to jest w tych domeny.pl ? Faktycznie tak naciągają ludzi, czy to ten człowiek robi mnie w konia?

Posted

Kiedyś kupiłem domenę utrzymywaną bodajże w superhost.pl, po kilku próbach cesji / uzyskania kodu / transferu, zrezygnowałem, założyłem opcję i poczekałem aż spadnie. Jeśli masz taką możliwość, to polecam. Przy okazji domena będzie czysta.

Posted

straszą go karami umownymi za wytransferowanie domeny a tym samym zerwanie umowy. I chce oddać mi pieniądze nie sprzedając domeny. Ponieważ twierdzi że musiał by dołożyć.

Jak to jest w tych domeny.pl ? Faktycznie tak naciągają ludzi, czy to ten człowiek robi mnie w konia?

Ja myślę, że tak - będzie musiał dołożyć. Transakcję jednak zawarł - każdy Sąd przyzna ci rację: on musi domenę ci wydać, choć będzie na tym porządnie w plecy.