Jump to content

if.pl

Guest Michal!

Recommended Posts

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A w jaki sposób polujecie na takie domeny. Rozumiem ze dropped.pl wogóle nie daje rady przejąć czegoś bardziej wartościowego, bo w moim przypadku na jakies 40 domen przez ostatnie 2 miesiace nie przechwycili zadnej.

Posted
A w jaki sposób polujecie na takie domeny. Rozumiem ze dropped.pl wogóle nie daje rady przejąć czegoś bardziej wartościowego, bo w moim przypadku na jakies 40 domen przez ostatnie 2 miesiace nie przechwycili zadnej.

Jak głosi legenda domeny teraz łapie się na skrypty, nie ma szans aby zarejestrować teraz coś wartościowego jesli nie masz dobrego skryptu( u dobrego programisty kosztuje to 50 zł). Teraz na domenach można zarobić albo łapiąc coś czego inni nie przedłużyli ( np. 2 literówki) albo rejestrując jakąś nowość przed innymi. Jednak przede wszystkim trzeba mieć dużo dużo szczęscia. Jakiś czas temu przyczaiłem się na domenę m3.pl - domena wymiata jeśli chodzi o nieruchomości i jest sporo warta, sprawdzałem dostępnośc co 20 sekund no i niestety wystarczyło te 20 sekund aby domena została zarejestrowana....przez kogoś innego.

Szczerze mówiąc mam już dosć tego domenowego wyścigu szczurów, wystawię swój pakiet na Allegro może ktoś się skusi :)

Posted
sprawdzałem dostępnośc co 20 sekund no i niestety wystarczyło te 20 sekund aby domena została zarejestrowana....przez kogoś innego.

Ja miałem ustawione if.pl co 3 sek 2 niezależne skrypty na osobnych serwerach i nie wystarczyło :-)

Wszystko zależy od szczęścia :-)

Posted
Ja miałem ustawione if.pl co 3 sek 2 niezależne skrypty na osobnych serwerach i nie wystarczyło :-)

Wszystko zależy od szczęścia :-)

Dlatego ja do łapania wygasłych dwuliterówek nawet się nie przymierzam – szkoda marnować cykle skryptu. ;-)

Posted
Dlatego ja do łapania wygasłych dwuliterówek nawet się nie przymierzam – szkoda marnować cykle skryptu. ;-)

Ale fajnie miec w swojej kolekcji dobra 2 literówke ... a dla mnie taką właśnie była i jest IF.PL

Posted
Ale fajnie miec w swojej kolekcji dobra 2 literówke ... a dla mnie taką właśnie była i jest IF.PL

No i co, masz ją? ;-)

Posted
No i co, masz ją? ;-)

Z wielkim żalem muszę powiedzieć NIE

Mam nadzieje, że następne polowanie na dorodną 2-literówkę będzie bardziej udane.

Posted
Z wielkim żalem muszę powiedzieć NIE

Mam nadzieje, że następne polowanie na dorodną 2-literówkę będzie bardziej udane.

Życzę powodzenia. Szczerze. :-)

• 2 months later...
Posted
to teraz walka o

dv.pl

fh.pl

fq.pl

qn.pl

zr.pl

te.pl

nr.pl

kto pierwszy ten lepszy ;-)

ciekawe komu sie uda

powodzenia!

W każdej chwili spadnie dv.pl ale o niej zapomnij ;) o qn.pl też nie ma co marzyć.

Posted

Upolowanie 2-literówki graniczy z cudem.

Czasami przegrywam o średniej klasy 3 literówkę, więc o w/w domenach 2 literowych można pomarzyć.

Aczkolwiek życzę wszystkim aby się udało.

Podejrzewam ze nr.pl zostanie opłacona przez dotychczasowego właściciela.