heden.pl 158 Report post Posted November 4, 2008 (edited) oza.pl http://www.aftermarket.pl/bid.php?id=36194 wyruszamy.pl http://www.aftermarket.pl/bid.php?id=36192 Domena po serwisie turystycznym. Trochę tutaj napisali: http://www.rynekturystyczny.pl/artykul/183...ruszamy_pl.html http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/arty...4,0,296396.html Edited November 4, 2008 by heden.pl Share this post Link to post Share on other sites
heden.pl 158 Report post Posted November 5, 2008 wyruszamy.pl link do poprzedniej aukcji: http://zlapane.pl/auction.php?id=851 Share this post Link to post Share on other sites
Slawko 52 Report post Posted November 6, 2008 Co ma wspólnego Rainbow Tours i Heden Finance? Wspólne interesy? Nie, strona wyruszamy.pl. Mająca być, jak zapowiadano, głównym kanałem sprzedaży spółki Rainbow Tours, nie działa. Serwis był jednym z kluczowych kanałów dystrybucji produktów Rainbow Tours. Dziś, po wpisaniu adresu w przeglądarce, naszym oczom ukazuje się... logo Heden Finance oraz informacja, że strona jest w budowie. Dobe dobre Nie byli zainteresowani odkupieniem? Share this post Link to post Share on other sites
heden.pl 158 Report post Posted November 6, 2008 Dobe dobre Nie byli zainteresowani odkupieniem? Nie. Domena przez 3 miesiące wskazywała na stronę gdzie był podany mail kontaktowy do mnie i nikt się nie zainteresował Share this post Link to post Share on other sites
kulas 26 Report post Posted November 6, 2008 ...trzy miliony złotych spółka przeznaczy na portal www.wyruszamy.pl. Oni się o nią nie upominają bo jest im po prostu wstyd. Niech wszyscy myślą, że świadomie spadła Share this post Link to post Share on other sites
heden.pl 158 Report post Posted November 6, 2008 Oni się o nią nie upominają bo jest im po prostu wstyd. Wiedzą o tej aukcji więc widocznie domena jest im niepotrzebna Co ciekawe niektóre linki od nich nadal prowadzą na wyruszamy.pl Share this post Link to post Share on other sites
necik 154 Report post Posted November 6, 2008 Wiedzą o tej aukcji więc widocznie domena jest im niepotrzebna Stawiam 40 000 000 zł. że "Zaproszony użytkownik" to ktoś od nich? Share this post Link to post Share on other sites
kulas 26 Report post Posted November 6, 2008 Stawiam 40 000 000 zł. że "Zaproszony użytkownik" to ktoś od nich? Stawiam i ja! Share this post Link to post Share on other sites
heden.pl 158 Report post Posted November 6, 2008 Stawiam 40 000 000 zł. że "Zaproszony użytkownik" to ktoś od nich? Boisz się, że Cię przelicytuje? Ok. Koniec OT i podbijania tematu. Share this post Link to post Share on other sites
Slawko 52 Report post Posted November 6, 2008 (edited) Stawiam 40 000 000 zł. że "Zaproszony użytkownik" to ktoś od nich? No to jest nas trzech . Edited November 6, 2008 by Slawko Share this post Link to post Share on other sites
heden.pl 158 Report post Posted November 8, 2008 Dla osób, które nie doczytały. Aukcje tych 2 domen kończą się w poniedziałek o godzinie 9.00 rano . Share this post Link to post Share on other sites
necik 154 Report post Posted November 10, 2008 http://www.aftermarket.pl/bid.php?id=36192 A ja myślałem że poniedziałek, godzina 9.00 rano to chyba najgorszy czas na zakończenie aukcji. Obstawiamy czyje dane pojawią się za kilka dni w whois? Share this post Link to post Share on other sites
ryskadow 143 Report post Posted November 10, 2008 http://www.aftermarket.pl/bid.php?id=36192 A ja myślałem że poniedziałek, godzina 9.00 rano to chyba najgorszy czas na zakończenie aukcji. Obstawiamy czyje dane pojawią się za kilka dni w whois? cena niezla!!! a ja bym wogole nie spojrzal na nia, jakby spadala!!! Share this post Link to post Share on other sites
przemowild 1,030 Report post Posted November 10, 2008 LOOOL Gratulacje, swietna cena! Share this post Link to post Share on other sites
Noname 49 Report post Posted November 10, 2008 Strzelam RainbowTours hehe Share this post Link to post Share on other sites
domainer 285 Report post Posted November 10, 2008 wow gratuluję....jestem zszokowany taką ceną powiedz mi heden, czy taki czepek szczęścia można gdzieś nabyć, czy trzeba się w nim urodzić? #wyrusz.pl Share this post Link to post Share on other sites
DD 766 Report post Posted November 10, 2008 Gratulacje! No to ładna przebitka w stosunku do ceny nabycia BTW Kto mi powie, kto to "Czarodziejka z Księżyca"? DD Share this post Link to post Share on other sites
heden.pl 158 Report post Posted November 10, 2008 (edited) A ja myślałem że poniedziałek, godzina 9.00 rano to chyba najgorszy czas na zakończenie aukcji. Rzeczywiście godzina zakończenia niefortunna. W ogóle trochę to miało inaczej wyglądać. Nawet prosiłem Michała o przesunięcie na jakąś normalną godzinę. Jednak nie bardzo chciał to zrobić z obawy o zarzuty na temat "przekrętów" w serwisie. Na pewno licytujący zaraz by podnieśli takie zarzuty więc mu się nie dziwię. Przestałem obserwować aukcję gdzieś ~5k więc zaskoczenie tym milsze Gratulacje! No to ładna przebitka w stosunku do ceny nabycia Przebitka przebitką. Domena jest jedna i jeśli było 2 zainteresowanych to nie ma się co dziwić. Na złapane.pl też byłem gotowy kupić ją za dużo wyższą cenę. Z drugiej strony na aukcję trafiały wszystkie osoby, które weszły w ostatnim czasie na jakąkolwiek z moich domen RT też było poinformowane o aukcji więc sam jestem ciekaw kto ją kupił. Wszystkie ciekawe domeny turystyczne już dawno są albo zagospodarowane albo ich abonenci deklarują ceny sprzedaży dużo ponad te 10k. Branża turystyczna z kolei płaci bardzo duże prowizje dochodzące do ~20% więc jeśli domenę kupił EU to zakup zwróci się bardzo szybko. Domena bardzo fajna również na serwis niekoniecznie turystyczny. EDIT: Za to oza.pl została sprzedana za 620 zł podczas gdy wcześniejsze oferty na nią na aftermarket opiewały na ~1k. Edited November 10, 2008 by heden.pl Share this post Link to post Share on other sites
pb 2,645 Report post Posted November 10, 2008 Prawie jak wczasy24.pl, tylko aktorzy trochę przetasowani i debiutant w roli głównej. ;-) Z gratulacjami wstrzymam się do czasu opłacenia domeny. Share this post Link to post Share on other sites
heden.pl 158 Report post Posted November 10, 2008 Z gratulacjami wstrzymam się do czasu opłacenia domeny. Celna uwaga. Dlatego nie bardzo pasuje mi to pod kogoś z RT. Chyba, że dobrze poczytali regulamin i wiedzieli o kaucji. Bo jeśli czekali z licytacją do ostatniej chwili to mogli się mocno zdziwić jeśli jej nie wpłacili. Share this post Link to post Share on other sites
necik 154 Report post Posted November 10, 2008 Z gratulacjami wstrzymam się do czasu opłacenia domeny. Debiutant musiał chyba jakąś kaucję wpłacić aby licytować do kwoty 10k PLN? Ile wynosi kaucja dla "nowego"? Strzelam że coś w okolicy 2k PLN? Share this post Link to post Share on other sites
heden.pl 158 Report post Posted November 10, 2008 (edited) Debiutant musiał chyba jakąś kaucję wpłacić aby licytować do kwoty 10k PLN?Ile wynosi kaucja dla "nowego"? Strzelam że coś w okolicy 2k PLN? Ile by nie wynosiła. Co się z nią stanie jak ktoś nie opłaci domeny? W przypadku normalnej aukcji dropped.pl sprzedaje swoją domenę więc kaucja zostaje w serwisie. A jak w takim przypadku? Domena jest zarejestrowana na mnie. Edited November 10, 2008 by heden.pl Share this post Link to post Share on other sites
necik 154 Report post Posted November 10, 2008 Według mnie kaucja z nieopłaconej domeny powinna trafić do właściciela domeny. A później domena znowu na aukcję Share this post Link to post Share on other sites
heden.pl 158 Report post Posted November 10, 2008 Według mnie kaucja z nieopłaconej domeny powinna trafić do właściciela domeny. A później domena znowu na aukcję A abonent może już nie chcieć jej sprzedawać Share this post Link to post Share on other sites
domainer 285 Report post Posted November 10, 2008 A abonent może już nie chcieć jej sprzedawać To dobre rozwiązanie, bo może wtedy ja będę miał szansę sprzedać co nieco w tych klimatach na aukcji ;-) Share this post Link to post Share on other sites