Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jestem w posiadaniu znaku handlowego. Chwile po sprawdzeniu domeny w AZ.pl juz byla zajeta - podejrzewam, ze pracownik AZ mogl przejac. Czy moze mi ktos doradzic w jaki sposob szybko mozna rozpoczac postepowanie przejecia?

Posted
Jestem w posiadaniu znaku handlowego. Chwile po sprawdzeniu domeny w AZ.pl juz byla zajeta - podejrzewam, ze pracownik AZ mogl przejac. Czy moze mi ktos doradzic w jaki sposob szybko mozna rozpoczac postepowanie przejecia?

Nie wiesz że domenę się rejestruje jak jest wolna? tym bardziej swój znak handlowy. Nie szukaj spisku w pracownikach firmy AZ, może komuś również spodobała się nazwa Twojego TM.

Posted (edited)

Coś widzę ostatnio wszyscy węszą spisek na spisku w AZ.pl, może to przez tą reklamę z Zorro :)

A co do Twojej sprawy to miałem już przypadek, że w tym samym momencie co ja rezerwowałem domenę została ona zarezerwowana przez kogoś innego. Było to po emisji materiału w telewizji i najwidoczniej nie ja jeden go oglądałem :lol:

Edited by bartxx86
Posted
Coś widzę ostatnio wszyscy węszą spisek na spisku w AZ.pl, może to przez tą reklamę z Zorro :)

A co do Twojej sprawy to miałem już przypadek, że w tym samym momencie co ja rezerwowałem domenę została ona zarezerwowana przez kogoś innego. Było to po emisji materiału w telewizji i najwidoczniej nie ja jeden go oglądałem :lol:

taa tyle, zenasz produkt byl calkowicie nowy na rynku, a jego nazwa dosc malo pradopodobna do przypadkowego trafienia

Posted
taa tyle, zenasz produkt byl calkowicie nowy na rynku, a jego nazwa dosc malo pradopodobna do przypadkowego trafienia

mogłeś zarezerwować domenę (to nic nie kosztuje)

Posted

A co to jest ten "znak handlowy" i gdzie go trzymasz?

Posted (edited)

znak handlowy to SM

znak towarowy to TM

zarejestrowany znak towarowy to ®

znak handlowy jest uznawany jako znak towarowy i na taki musisz mieć rejestrację w UPRP albo OHIM.

Jeżeli nie jest to znak zawierający słowo opisowe (opisujący przedmiot lub usługę/czynność) a na stronie pod rzeczoną domeną jest zawarta treść naruszająca klasy w jakich twój TM / SM uzyskał ochronę, to wtedy są podstawy do dalszego działania.

Edited by Alex
Posted

Najlepsza metoda, od razu rezerwować. Polecam kontakt mailowy do Pani Dyrektor akur@az.pl Udziela się na forum, jest chętna do pomocy i ew. wyjaśnień.

Posted

Witam wszystkich!

Dziękuję za wypowiedzi jeszcze raz zaznaczam, że pracownicy AZ.pl nie wykonują tego typu procedury.

Do Pana igogle napisałam właśnie mail, chętnie w mailowej korespondencji wyjaśnię wszelkie wątpliwości.

Zawsze zachęcam do kontaktu ze mną pod adresem: akur@az.pl.

Pozdrawiam serdecznie w ten słoneczny dzień!

Anna Kur

Dyrektor AZ.pl

Posted

udalo mi sie skontaktowac z osoba, ktora zakupila domene. Niestety nie udalo mi sie zdobyc nazwiska ale jestem w trakcie odzyskiwania domeny.

Moje podejrzenie wynikalo z faktu, ze jest ona dosc rzadka i chwile po sprawdzeniu na stronie zostaja zarejestrowana - a jak sie pogugluje to da sie zauwazyc, ze to moze byc cos warta nazwa.

Znak jest zarejestrowany w Wielkiej Brytanii.