Jump to content

Drastyczny spadek CTR

Recommended Posts

Posted

Tydzień temu CTR spadł mi o około połowę.. Myślałem, że to może jednorazowe, ale niestety niski CTR od tego czasu się utrzymuje. Co się stało? Wam też spadł?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Czy w ciągu ostatnich 10 dni zaobserwowaliście ogólny spadek CTR w swoich portfoliach?

Niestety tak. CTR spadł mi w niemal wszystkich zaparkowanych na Namedrive domenach. Domeny, które w listopadzie zarabiały zajebiście, w grudniu mają bardzo mało klików. Na pocieszenie dodam, że w niektórych przypadkach wzrósł PPC, ale marne to pocieszenie, gdyż ogólna tendencja jest spadkowa.

U mnie:

Średni CTR z listopada - 9,48%

Średni CTR z grudnia (do 20.12) - 6,41%

Zarobki poleciały w dół o jakieś 25% w stosunku do listopada. Normalnie T R A G E D I A

Posted

U mnie ctr dla całego portfolio spadł o 1-2% co jest dosyć drastyczną zmianą. Mam nadzieję, że jest to tylko chwilowe...

Posted (edited)
U mnie ctr dla całego portfolio spadł o 1-2% co jest dosyć drastyczną zmianą. Mam nadzieję, że jest to tylko chwilowe...

Zauważasz tak minimalny spadek ?

edit: Chyba, że miałeś na myśli 1-2 punkty procentowe ...

Edited by Luke4U
Posted

Przy dużym trafficu widać to dokładnie - nie przy niskim.

Dlatego sugeruję, by osoby piszące o spadku na poziomie 10-20% napisały jakim ruchem dysponują co pokaże jak wiarygodna jest wypowiedź.

Posiadając 50-100 wejść dziennie występują duże skoki i nie powinny one dziwić.

Natomiast przy milionach czy setkach tysięcy odwiedzin widać pewną systematykę i takie osoby mają prawo do narzekań.

• 1 month later...
Posted

Co prawda nie zauważyłem jakiegoś drastycznego spadku CTR, natomiast inna kwestia parkowania w ND zaczyna mnie niepokoić ...

Otóż na kolejnej domenie przestały mi się wyświetlać reklamy (zablokowana przez dostawcę reklam). Jest to typowa GEOdomain, więc ruch jest z konkretnego miejsca geograficznego. Czy ten fakt może to być przyczyną blokady domeny ?

Podobno nie jest to wina ND, bądź co bądź na SEDO nigdy się to nie zdarzyło ...

Posted

a tak przy okazji może ktoś wie co to za nowy link w menu: Uploaded files?

Póki co wywołuje białą stronę, ale po coś się to tam znalazło.