Jump to content

Recommended Posts

Posted

W tym tygodniu uruchomiona zostanie usługa rejestracji domen globalnych w Dropped.pl przez API EuroDNS. Na pewno będą oferowane .eu .com .net .org .info .biz. Chciałbym tez zaoferować nieco domen krajowych. Stąd moje pytanie - jakie domeny krajowe was interesują, i chcielibyście je rejestrować?

Posted
.nl, .at, .fr, .cz, .sk, .se, .be, .it, .ch, .es, ale pod warunkiem, że nie po cenach eurodns'owych :-)

No, ceny niestety muszą być EuroDNSowe bo API jest EuroDNS, natomiast zostaną pomniejszone o pewien rabat :) Ale obiecuję już niedługo rejestrację .cz i .sk w normalnych cenach :)

Posted
przy okazji, czy *.sk moga rejestrowac obywatele polski?, bo kiedys chyba bylo to zabronione?

Teoretycznie nie mogą. Formalnie abonentem tych domen będzie Michau Enterprises s.r.o. z siedzibą w Bratysławie :) Tak samo, jak kupisz domenę .sk w EuroDNS to abonentem będzie jakaś słowacka filia EuroDNS bo tylko Słowacy mogą posiadać te domeny.

Posted

No pewnie ja :) Ale właścicielem spółki słowackiej jest spółka amerykańska, więc i tak musieliby mnie szukać w Delaware :)

A domena jest twoja w tym sensie, że możesz ją sprzedać a nawet wytransferować (do czego niestety potrzebny jest papierowy formularz w SK-NIC)

Posted
No pewnie ja :) Ale właścicielem spółki słowackiej jest spółka amerykańska, więc i tak musieliby mnie szukać w Delaware :)

A domena jest twoja w tym sensie, że możesz ją sprzedać a nawet wytransferować (do czego niestety potrzebny jest papierowy formularz w SK-NIC)

a jak wygladalaby sprawa z .de?

Posted (edited)

mi osobiście najbardziej zależy na: .cz .hu .me (.ro .sk)

zrób też przejrzysty cennik łącznie z cenami za odnowienie

ps: mógłbyś popracować nad łapaczem zagranicznych domenek (nie tylko PL)

Edited by dariush