Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Jestem w posiadaniu serwisu

prosze o wycene

dziekuje za kazda opinie

post-2612-1236370654_thumb.jpg

Edited by marioro
Jestem nowy na forum i nie znam regulaminu dla tego za brak nazwy domeny w tytule dostalem ostrzezenie.
Posted

moja szklana kula mówi mi, że wart jest 5 bilionów ełro. Na podstawie czego to oceniać, wyceniać? Wyglądu? Trochę niepoważny twój post. Przedstaw jakieś dane liczbowe: statystyki wejśc, wydatki na reklame, kto tworzy serwis, czy jest jakis nadzor redakcyjny, ktory pobiera wynagrodzenie i takie tam istostne pierdoły biznesowe. Beztego pozostaje już tylko szklana kula

Posted

Po pierwsze - nie podałeś w tytule tematu, nazwy swojej domeny, a po drugie - jeśli nazwa jest taka jak w załączonym przez Ciebie obrazku, to wg mojej opinii domena warta nic, lub prawie nic.

Posted (edited)

witam

w odpowiedzi na pytania:

site nie ma duzych odwiedzin, z tego co mozna podsumowac to ok 7000 uu / 1mc, co daje ponad 200 / 1 dzien, redakcja jakas jest ale skromna, w tytule nie ma nazwy domeny bo nie chce aby crawler ją zlapal.

generalnie domenka ma juz 8 latek

domena jest pozycjonowana na fraze ''mapa lodz'' i pochodne

''uwazam ze potencjal tej strony to ok 5000 uu / dzien tak jak to ma mmlodz.pl, ww strona miala kiedys takie odwiedziny''

Aby nie byc gołoslownym zalaczam pobiezne stats

jeszcze raz dziekuje za opinie

post-2612-1236399849_thumb.jpg

Edited by marioro
Posted (edited)

A nie przyszło Ci nigdy na myśl, aby zarejestrować domenę iłódź.pl? Teraz, niestety, ktoś Cię chyba uprzedzi... 2 minuty po Twoim temacie już była zarezerwowana.

Edited by kubolo
Posted (edited)
A nie przyszło Ci nigdy na myśl, aby zarejestrować domenę iłódź.pl? Teraz, niestety, ktoś Cię chyba uprzedzi... 2 minuty po Twoim temacie już była zarezerwowana.

ten adres z polskimi znakami - raczej furory nie zrobi bo to ciezki adres i za duzo kombinacji na klawiaturze przy jego wpisywaniu

Edited by marioro
Posted (edited)
ten adres z polskimi znakami - raczej furory nie zrobi bo to ciezki adres i za duzo kombinacji na klawiaturze przy jego wpisywaniu

Z tym, że 1 zł w promocji albo 10 złotych bez promocji to nie jest majątek, a założę się, że jakiś ruch będzie łapać. Jeśli to ma być poważny serwis, to moim zdaniem jest to poważny błąd.

Edited by kubolo
Posted (edited)
Z tym, że 1 zł w promocji albo 10 złotych bez promocji to nie jest majątek, a założę się, że jakiś ruch będzie łapać. Jeśli to ma być poważny serwis, to moim zdaniem jest to poważny błąd.

z doswiadczenia wiem ze wartosc ww adresu to zadna wartosc - a wyszukiwarka napewno go nie złapie

Edited by marioro
Posted

Po pierwsze nie chodzi o indeksację, tylko o to, że będziesz mógł podać komuś swobodnie adres iłódź kropka pl, a nie ilodz kropka pl, albo iłódź kropka pl bez polskich znaków.

Po drugie my tutaj wyceniamy domeny, nie serwisy.

Po trzecie dlaczego podzieliłeś wyraz "gołosłowny"?

Posted
z doswiadczenia wiem ze wartosc ww adresu to zadna wartosc - a wyszukiwarka napewno go nie złapie

Kamień spadł mi z serca bo już myslałem, że podwędziłem Ci domenę przedstawiającą jakąś wartość :rolleyes:

Posted (edited)

ja tu chcialem uzyskac jakies obietywne oceny lub wyceny a dialog sprowadza sie do rozwzan na temat ze user: "heden.pl cos tam myslal ze zrobi kasiore"

Edited by marioro
Posted
Kamień spadł mi z serca bo już myslałem, że podwędziłem Ci domenę przedstawiającą jakąś wartość :rolleyes:

hahaha, tak się zastanawiałem kto za tym stoi :)

Posted
ja tu chcialem uzyskac jakies obietywne oceny lub wyceny a dialog sprowadza sie do rozwzan na temat ze user: "heden.pl cos tam myslal ze zrobi kasiore"

Bo my tu serwisów raczej nie wyceniamy.

Posted

Samo ilodz nic nie znaczy i nie jest warte rejestracji. Co innego ilodz z IDN-em iłódź.

Jeśli poważnie myślisz o serwisie IDN iłódź jest niezbędny.

Posted (edited)

poprostu sie powie i lodz peel i juz co za problem :rolleyes: tak jak to robia wlasciciele subdomen w lodz.pl. IDN by sie przydal ale jako para do tego, sam IDN bez tej domeny by nie dzialal dobrze.

Edited by 513581
Posted
poprostu sie powie i lodz peel i juz co za problem :rolleyes: tak jak to robia wlasciciele subdomen w lodz.pl. IDN by sie przydal ale jako para do tego, sam IDN bez tej domeny by nie dzialal dobrze.

nie "złapałeś" o co kolegom chodzi :)

Będzie chciał chlopak zrobić billboard i będzei kłopot.

iLODZ.pl vs iŁÓDŹ.pl

pewnie że nikt albo prawie nikt nie wpisze, ale to nie chodzi o typografie tylko marketing.

Posted

No niestety, pewnie się powtórzę, ale ta domena może istnieć nie tylko 8 ale i 15 lat,

a w jej przypadku na wartość się to nie przekłada żadną ...

Poza tym, a może przede wszystkim nie ma takiego miasta jak ilodz, tak więc Przedmówcy maja absolutną rację, że bez IDN-a ciężkawo cokolwiek z tym zrobić ...