Jump to content

Recommended Posts

Posted
DawidMExpert jak długo czekałeś na pieniązki od momentu zakończenia licytacji lub złożenia satysfakcjonującej Cię oferty?

A czekałem sporo,

Po dogadaniu się co do ceny, i zaakceptowaniu oferty, Koleś przesłał środki do SEDO, Sedo dało mi znać że moge robić TRADE.

Sam trade długo trwał , bo za pierwszym razem niemiec się pomylił i kliknął na NIE wiec , trzeba było ponownie rozpocząc TRADE.

Po Tym jak już domena była na niego i to było widać w whois, SEDO przekazalo środki odrazu , a kase na Mbanku miałem w 3 dni.

Czyli SEDO w miare sprawnie, tylko niemiec nawalił, zmieniał registrara i takie tam cuda.

Posted
A czekałem sporo,

Po dogadaniu się co do ceny, i zaakceptowaniu oferty, Koleś przesłał środki do SEDO, Sedo dało mi znać że moge robić TRADE.

Sam trade długo trwał , bo za pierwszym razem niemiec się pomylił i kliknął na NIE wiec , trzeba było ponownie rozpocząc TRADE.

Po Tym jak już domena była na niego i to było widać w whois, SEDO przekazalo środki odrazu , a kase na Mbanku miałem w 3 dni.

Czyli SEDO w miare sprawnie, tylko niemiec nawalił, zmieniał registrara i takie tam cuda.

to była jedyna oferta na tą domenę czy miałeś też inne ?

Posted
to była jedyna oferta na tą domenę czy miałeś też inne ?

Miałem kilka.

Ofery dostawałem na maila, bo domeny nie było w SEDO.

Po konkretnej ofercie i dogadaniu się co do ostatecznej ceny z niemcem, domene wstawiłem na jego prośbe do SEDO.

NIemiec mało ufny był i bał się najwidoczniej transakcji bez "maklera" Zgodził się na pokrycie prowizii.

Posted

No właśnie, sprzedałem ponad miesiąc temu domenę .info, do tej pory nie ma transferu. A authinfo lada dzień straci ważność. A najlepsze jest to, że po wysłaniu authinfo dostałem na maila ofertę 3 razy wyższą. Nie wiem kto się ociąga. Koleś z Sedo jest na urlopie i moją transakcję przejęła jakaś Pani, na maile odpisuje czasem po 3-5 dniach. W poniedziałek mój rejestrator zatwierdził transfer domeny, ale do dziś nic nie ma.

Posted
No właśnie, sprzedałem ponad miesiąc temu domenę .info, do tej pory nie ma transferu. A authinfo lada dzień straci ważność. A najlepsze jest to, że po wysłaniu authinfo dostałem na maila ofertę 3 razy wyższą. Nie wiem kto się ociąga. Koleś z Sedo jest na urlopie i moją transakcję przejęła jakaś Pani, na maile odpisuje czasem po 3-5 dniach. W poniedziałek mój rejestrator zatwierdził transfer domeny, ale do dziś nic nie ma.

Czy ta Pani ma na imię Iris?

Posted
Semra Yilmaz

wygląda mi to na Turczynkę..

a ja również gratuluję ceny. i mam jeszcze pytanie, bo od tego postu ludzie zaczęli masowo wykupywać .eu, ale w większości z polskimi wyrazami. napisałeś gdzieś, że specjalizujesz się w .eu, ale masz w większości z angielskimi czy polskimi słowami?

Posted

Mysle, ze nie od tego postu ludzie zaczeli wykupywac .eu.

Mnie osobiscie zainspirowal 911 ze swoimi basenami. :)

Do niedawna uwazalem .eu za smietnik, moze sie to zmieni, ceny rejestracji zachecaja do ryzyka. :)

Posted

Ja w .eu uwierzyłem kilka miesięcy temu kiedy to zakupiłem na rynku wtórnym windowsworld.eu :) Moim zdaniem będzie to najbardziej "postępowe" rozszerzenie.

Posted
wygląda mi to na Turczynkę..

a ja również gratuluję ceny. i mam jeszcze pytanie, bo od tego postu ludzie zaczęli masowo wykupywać .eu, ale w większości z polskimi wyrazami. napisałeś gdzieś, że specjalizujesz się w .eu, ale masz w większości z angielskimi czy polskimi słowami?

Mam i polskie i anglojęzyczne a nawet niemiecko jezyczne.

Militaria.eu , bylo o tyle ciekawe że ten wyraz jest takki sam w kilku jezykach.

kilka dwuliterowych juz sprzedałem, na wszytskich polskich domena co sprzedałem nie zarobiłem tyle co na jednej eu

wiec dałem sobie spokój.

mam jeszcze jakiś zapas i co rusz to nowe wpadają. ceny ich są mniejsze niż polskich. ryzyko tez małe. Tyle że rynek szerszy.

Ale z zadowoloeniem sprzedalem tez bydgoszcz.eu, narty.eu i wiele wiele innych.

Posted
Ale z zadowoloeniem sprzedalem tez bydgoszcz.eu, narty.eu i wiele wiele innych.

Pewnie, nie możesz zdradzić konkretnej kwoty, ale może tak jakoś na około możesz przybliżyć.. Zastanawiam się jakimi budżetami operują Urzędy Miast w Polsce.

Posted
Pewnie, nie możesz zdradzić konkretnej kwoty, ale może tak jakoś na około możesz przybliżyć.. Zastanawiam się jakimi budżetami operują Urzędy Miast w Polsce.

Przepraszam, ale miałem umowe o poufności.

Jak na bygdoszcz.eu , którą zapewne bym stracił w ADR, jeśli by doszło do sporu - wziołem sporo.