Jump to content

Recommended Posts

Posted

Aby nieco oswoić klientów końcowych z wyższymi cenami sprzedaży domen, odnośnik "Przechwytywanie" w górnej belce menu został usunięty i zastąpiony odnośnikiem "Ostatnie sprzedaże". Zawiera on ostatnio sprzedane polskie domeny powyżej 500 zł:

https://www.aftermarket.pl/lastsold.php

Wkrótce kolejne zmiany mające przekonać klientów końcowych, że warto płacić dobre pieniądze za domeny ;)

Guest Michal
Posted
xxxxxxxxxxxxx.pl 50490.00 PLN 2010-05-11

Ciekawe, co to była za domena ;)

Posted (edited)
ok, wyczyściłem pamięć w przeglądarce i cache dns-ów i działa. ;)

Ja nic nie wyczyściłem i też w FF zadziało dopiero przed chwilą.

Ale jaki sens ma podawanie takich danych jak np.

xxxxxxxxxxxxx.pl 50 490.00 PLN 2010-05-11

Na pierwszy rzut oka co druga pozycja to tajemnicze iksy.

Edited by Kangur
Guest Michal
Posted
Ja nic nie wyczyściłem i też w FF zadziało dopiero przed chwilą.

Ale jaki sens ma podawanie takich danych jak np.

xxxxxxxxxxxxx.pl 50 490.00 PLN 2010-05-11

Ja się cieszę, że takie dane są publikowane. Chociaż wiadomo, że coś się dzieje na rynku.

Posted (edited)

Powinny być też .eu i .com na tej liście, bo nie ma, a mam nadzieję, że jakieś się sprzedały za >500 zł w tym okresie.

EDIT: wyedytowałem "na pewno jakieś się sprzedały" na "mam nadzieję, że jakieś się sprzedały". ;)

Edited by thomaso
Posted
Ja się cieszę, że takie dane są publikowane. Chociaż wiadomo, że coś się dzieje na rynku.

Postaw się w sytuacji osoby, która pierwszy raz tam trafia.

Jak ma zweryfikować takie dane ?

Posted

"No input file specified."

Co zrobić żeby działało? ctrl+shift+r nie daje rady.

[chcę zobaczyć na ile to skopiowane, a na ile „świetny pomysł” ;-)]

Posted (edited)
"No input file specified."

Co zrobić żeby działało? ctrl+shift+r nie daje rady.

[chcę zobaczyć na ile to skopiowane, a na ile „świetny pomysł” ;-)]

Nie wiem czy masz Windows czy Linux, ale u mnie na Windows zadziałało w linii komend:

ipconfig /flushdns

i ruszyło. ;) Na Linuxie też powinna być podobna komenda do opróżniania cache dns.

http://www.topbits.com/how-to-flush-dns.html

Edited by thomaso
Posted
Powinny być też .eu i .com na tej liście, bo nie ma, a mam nadzieję, że jakieś się sprzedały za >500 zł w tym okresie.
Zgadzam się.

I jeśli już mamy xxx, IMHO powinno być xxx.com.pl, xxx.net.pl, xxx.regionalka.pl itd.

Guest Michal
Posted
Postaw się w sytuacji osoby, która pierwszy raz tam trafia.

Jak ma zweryfikować takie dane ?

Może tylko zaufać. Ja ufam, i mi to wystarczy. Jeżeli ktoś nie ufa, to jego sprawa. Każdy sam musi decydować, co robić z informacjami które otrzymuje od jego otoczenia.

Posted
Może tylko zaufać. Ja ufam, i mi to wystarczy. Jeżeli ktoś nie ufa, to jego sprawa. Każdy sam musi decydować, co robić z informacjami które otrzymuje od jego otoczenia.

Oooo i zaraz zacznie się wykład o dyletanctwie....

Posted

EDIT: wyedytowałem "na pewno jakieś się sprzedały" na "mam nadzieję, że jakieś się sprzedały". ;)

W podanym okresie się nie sprzedały z polskimi keywordami.

Posted

Uważam, że tych pozycji z iksami nie powinno być. Działają one na szkodę wizerunku Dropped.pl. My wiemy, że takie transakcje były. Klient sobie pomyśli "Aha, bajerują, wymyślają sobie kwotę za coś co ukrywają, to pewnie coś jest nie tak". Tak tylko doradzam.

Posted

Gdyby każdy inwestor ufał jakiejkolwiek podanej publicznie informacji to najpopularniejszymi nazwiskami w Polsce byłyby "Naiwniak" lub "Frajer" ;)

Nie mierz wszystkim taką miarką.

Mam wrażenie, że tym razem Twoja ufność usadowiła się wysoko ponad poziomem morza :)

Posted

Biorąc pod uwagę jak szybko trendy z dropped przenoszą się na di.pl (FM ;) ), można mniemać że niedługo w dziale Sprzedane co drugi wątek będzie brzmiał „sprzedałem xxxxxx.pl za 12200”...