Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Napiszcie proszę czy bylibyście zainteresowani wyjazdem na narty. Kilka osób już się zdeklarowało, pozostaje jeszcze pytanie dokąd

Miejsce:

A. Harrachov lub Czarna Góra - Czechy

B. Okolice Wisły - Polska

Termin: 12-13 marzec lub 19-20 marzec

Wyjazd dwu-trzydniowy obejmujący weekend, bez zobowiązującego planu.

Cena - każdy wnosi w ośrodku - taką jaką wynegocjujemy. Zakładam max 100/os za dzień - żadne luksusy.

Potrzebuję odpowiedzi na dwa pytania:

1. Ile osób byłoby zainteresowanych(żebym wiedział jakiego ośrodka szukać)

2. Gdzie szukać ośrodka (z podanych lokalizacji A czy :)

Proszę o deklaracje w temacie(wstępne, bez zobowiązań) lub na PM.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Miejsce:

A. Harrachov lub Czarna Góra - Czechy

B. Okolice Wisły - Polska

Termin: 12-13 marzec lub 19-20 marzec

preferencje odnośnie miejsca B, potem A. termin - bez różnicy. powtórka znad jeziora mile widziana:-)

Posted
Może dodaj sondę?

Po co to potem liczyć na piechotę?

A -

B -

:) -

Sondy nie dałem celowo, zależy mi na odpowiedziach osób które rozważają wyjazd a nie na ogólnoforumowym głosowaniu.

Posted (edited)
Zakładam max 100/os za dzień - żadne luksusy/

Chociaż narciarz ze mnie przeciętny, jestem - zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami - zainteresowany tym wyjazdem lecz proponuję rozważenie także innych propozycji niż te podane pierwotnie przez Janka.

Dam konkretny przykład.

Hotel Omnia w Jańskich Łaźniach.

Cena zawierająca tzw. pakiet sportowy ( skipass, parking, śniadanie, sauna, basen, hala tenisowa, "mały" fitness - gratis ) kosztuje w pokoju dwuosobowym w tym terminie 1 250 CZK, tj. ok. 210 zł na dobę za osobę.

Ew. 950 CZK ( ok. 160 zł ) ale z dopłatami za poszczególne elementy ( szczegóły w powyższym linku ).

Sam skipass kosztuje tam 590 CZK dziennie ( ok. 100 zł ) + 100 CZK kaucji zwrotnej za kartę magnetyczną.

Tak więc nie korzystając z innych możliwości, sam nocleg przy wykupieniu karnetu kosztuje też tylko ok. 100 zł za dobę a standard wydaje się bardzo przyzwoity.

Piszę "wydaje się" bo nigdy tam nie spałem.

Hotel ten znajduje się tuż przy głównym parkingu, tylko ok. 150 metrów od dolnej stacji, jedynej w Czechach 8-osobowej gondoli, pod którą jest 3,5 km trasa zjazdowa.

Są tam też dwie inne trasy, w tym otwarta, jednokilometrowa kanapa, która w tak piękny, słoneczny i bezwietrzny dzień jak wczoraj :) potrafi dać prawdziwą przyjemność z jazdy.

Piwo lub grzane wino kosztuje na stoku ok. 30 CZK, tj, ok. 5 zł a pizza lub ser smażony z frytkami, którymi można się nieźle 'zapchać' ok. 100 CZK (17 zł).

Z Wrocławia to tylko ok. 130 km

Edited by Kangur
Posted

Witam i potwierdzam - będę + osoba towarzysząca.

Jeżeli chodzi o miejsce, - wybierz jak najbliżej, gdyż weekend z gruntu jest krótki i szkoda każdej godziny na dojazd.

Posted
Jeżeli chodzi o miejsce, - wybierz jak najbliżej, gdyż weekend z gruntu jest krótki i szkoda każdej godziny na dojazd.

Jeżeli będą zainteresowane osoby z kierunku Kraków, Katowice, Opole, Częstochowa to bliżej byłoby wszystkim np. do Ramzova niż w Karkonosze.

Choć tylko nieco ponad 100 km autostradą czyli tylko 3 kwadranse różnicy :)

Wrocław też ma troszkę bliżej.

Ponoć jest tam bardzo sympatycznie o czym wspominał na ostatnim spotkaniu we Wrocławiu ktoś kto bardzo lubi zaskakiwać :)

Ale gdyby udało się znaleźć nocleg w pobliżu wyciągu, to taka lokalizacja byłaba wskazana bo to naprawdę duży komfort.

Bez względu na miejscowość.

Posted (edited)
czy coś się w temacie ruszyło? ;-)

Właśnie testujemy różne miejsca.

W Szklarskiej są fajne knajpki ale stoki mizerne.

Wiatr i lód a nocne jazdy odwołane :(

Edited by Kangur
Posted (edited)

Edit: już nieaktualne.

Co do wyjazdu to preferuję Czechy, ale nie wiem czy uda mi się w tym roku z Wami pojechać.

a.

Edited by ams
  • 3 weeks later...
Posted

To ja może w tym wątku zapytam czy może byłby ktoś zainteresowany na tygodniowy wypad w marcu, w Alpy lub w Dolomity ?

Jeśli tak, to czekam na informacje od poważnie zainteresowanych, także na PW.

sjezdovky-pod-pitz-panorama.jpg

Posted

Jacek i Andrzej znaleźli hotel bliżej wyciągu (ale w Harrachovie :) więc nastąpiła zmiana miejscówki.

Kto chce jechać - może odezwać się do kogoś z nas.

Posted

Przypominam, że za dwa dni nieformalne spotkanie na stoku i wieczornym piwie w Harrachowie.

Zainteresowanych proszę o kontakt na PM ze mną lub osobami które jadą - podeślemy szczegóły.

Posted

Tym, którzy wybierają się podpowiadam, że po przybyciu należy zgłosić się do hotelu Harrachov Inn gdzie można zaparkować auto i skąd skuterem wwiozą zainteresowanych do hotelu na stoku.

Poniżej oryginalne wyjaśnienia p. Veroniki:

Pri prijezdu do Harrachova se prosim hlaste na hotelu Harrachov Inn, kde budete take parkovat.

Kolegove z hotelu Harrachov Inn nechaji pro Vase zavazadla zavolat skutr, ktery je vyveze na hotel Bellevue.

Klienti chodi k hotelu Bellevue z bezpecnostnich duvodu pesky. Kolegove Vam cestu k Bellevue vysvetli.

S pozdravem a přáním hezkého dne

:)

Posted
S pozdravem a přáním hezkého dne

Dzieki za informacje. Planujemy być jutro koło południa na miejscu.

a.

Posted (edited)

Dziękuję za miłe towarzystwo na stoku i przy stole a Andrzejowi dodatkowo za wybór świetnej lokalizacji hotelu.

Edited by Kangur
Posted
Dziękuję za miłe towarzystwo na stoku i przy stole a Andrzejowi dodatkowo za wybór świetnej lokalizacji hotelu.

dołączam się do podziękowań, żal było dzisiaj wyjeżdżać bo i miejsce przepiękne i pogoda wspaniale dopisała.

Pozdrawiam i do następnego spotkania :)