Jump to content

"Brak wymaganego rekordu CNAME premium" - problem

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.

Posiadam kilka domen na Aftermarket.pl, postanowiłem dodać je również na Premium. Poza wpisaniem domeny w tym drugim trzeba dodać w AM wpis DNS typu CNAME z unikalnym kodem swojego konta. Zrobiłem to, jednak w Premium ciągle widnieje status "Brak wymaganego rekordu CNAME premiumMTM****x dla domeny"Dla pewności próbowałem różnych kombinacji, jednak obecnie jest na 99% poprawnie. W chwili pisania tego posta od dodania wpisu DNS minęło jakieś 12 godzin, jeśli rekord się zaktualizuje i będzie ok zamknę temat. Czy ktoś wie z doświadczenia w czym jest problem?

Z góry dziękuję.

Dla zasady zamazałem, co niepotrzebne :P

Ustawienia na AM:

AM.PNG.297c20aa008caaa550b28caaa0231f01.PNG

Komunikat na Premium:

premium.thumb.PNG.e351626569cc9922d90785da3453cef5.PNG

Posted
30 minut temu, pb napisał:

Zacznij od sprawdzenia, czy domeny faktycznie kierują na te dnsy, na których ustawiłeś rekord.

Domeny kierują na parking... To się wyklucza? 

• 5 months later...
Posted
Dnia 18.03.2018 o 16:49, pb napisał:

Jeśli kierują na dnsy parkingu, to oczywiście ustawianie cname na dnsaAM nie będzie miało żadnego efektu.

A jeśli domena nie kieruje na parking, na DNS w AM jest ustawiony rekord CNAME z Premium, a komunikat jest taki sam - to co może to oznaczać?

Posted
Dnia 3.09.2018 o 17:15, grześko napisał:

A jeśli domena nie kieruje na parking, na DNS w AM jest ustawiony rekord CNAME z Premium, a komunikat jest taki sam - to co może to oznaczać?

Teoretycznie - nie odczekałeś wystarczająco długo przez dodaniem rekordu i zgłoszeniem domeny lub domena nie jest na dnsach AM. Praktycznie - nie wiem, bo nie podałeś nazwy.

• 2 weeks later...