Jump to content

Sedo zamknelo mi konto...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Na poczatek zla wiadomosc dla tych co wykupili opcje na moje domeny... wrocilem.

I teraz problem... Sedo zamknelo mi konto... na koncie bylo ponad 100 domen, wszystkie z expired traffic, nigdy nie oszukiwanym... byly tez naleznosci z calej dzialalnosci konta bo zapomnialem wpisac dane bankowe - okolo 1000 EUR! I co ja teraz moge zrobic? Czy da sie ich jakkolwiek zmusic do wyplaty tych naleznosci? NIE ZLAMALEM REGULAMINU na 100%!

Pozdrawiam,

FlashT

Edited by FlashT
Posted
Witam,

Na poczatek zla wiadomosc dla tych co wykupili opcje na moje domeny... wrocilem.

I teraz problem... Sedo zamknelo mi konto... na koncie bylo okolo 150 domen, wszystkie z expired traffic, nigdy nie oszukiwanym... byly tez naleznosci z calej dzialalnosci konta bo zapomnialem wpisac dane bankowe - okolo 1000 EUR! I co ja teraz moge zrobic? Czy da sie ich jakkolwiek zmusic do wyplaty tych naleznosci? NIE ZLAMALEM REGULAMINU na 100%!

Pozdrawiam,

FlashT

No przecież chciałeś sprzedać całe portfolio z tego co pamiętam za 40k. Nie było chętnych? Czy 40k to tylko podpucha? :)

Jak nie złamaleś regulaminu to napisz do nich i wyjaśnij o co chodzi.

Posted (edited)
No przecież chciałeś sprzedać całe portfolio z tego co pamiętam za 40k. Nie było chętnych? Czy 40k to tylko podpucha? ;)

Jak nie złamaleś regulaminu to napisz do nich i wyjaśnij o co chodzi.

Chcialem bo wyjechalem, ale wrocilem i dalej chcialem sie tym zajmowac a tu taka niespodzianka... Nie cale moje porfolio bylo na sedo, a wrecz niewielka czesc wymienionych tam domen.

To chyba oni powinni mi wyjasnic o co chodzi bo ja nie mam pojecia :) Napisalem do nich ale zero odzewu... Co gorsza mialem kilka otwartych bidow ktore by sie skonczyly transakcja...

Edited by FlashT
Posted
[...]Czy da sie ich jakkolwiek zmusic do wyplaty tych naleznosci? NIE ZLAMALEM REGULAMINU na 100%!

Pozdrawiam,

FlashT

Napisz do Kamili: kamila @ sedo. com

Posted (edited)
Cześć FlashT :-) pewnie ktoś z SEDO czytał Twój wątek i pomyśleli że kasa nie będzie Ci już potrzebna ;)

Sie zastanawiam wlasnie... moze uznali to za reklame? :/

Ale to jest i tak nie fair ze mi nie wyplaca zaleglych naleznosci... to przeciez jawne oszostwo... w ten sposob wydalem kase na domeny a zwrotu 0 :)

Apropo Pani Kamili:

I will be out of the office until Wednesday, July 16th with limited access to email.
Edited by FlashT
Posted (edited)

Napisz do steve.opadeji(@)sedo.com

On jest teraz dostępny. Jak on ci bespośrednio nie pomoże to cię skieruje dalej.

Edited by MisUszatek
Posted
Napisz do steve.opadeji(@)sedo.com

On jest teraz dostępny. Jak on ci bespośrednio nie pomoże to cię skieruje dalej.

Rozumiem ze on nie polak?

Posted
Ja to bym serdecznie podziękował za takie errory, a kto zwróci za stracone nerwy. :)

Jeszcze mi potracili 14 EUR nie do konca rozumiem za co :| No ale biorac pod uwage moje doswiadczenia z Sedo jestem mile zaskoczony ze w ogole nie powiedzieli, ze mistake, nie mistake - konto zostaje zamkniete...

Posted

Hmm... znowu dostalem email o account suspension... ale moge sie nadal zalogowac... nic nie rozumiem juz... Co gorsza moich pieniedzy do tej pory zarobionych, nie ma.

Posted
Ja tam Ci nie ufam i cos kręcisz :)

Co krece?

Pierw nie dostalem zadnego maila ale nie moglem sie zalogowac, wszedlem na dowolna domene i bylo "Service for this domain have been discontinued" czy cos takiego... napisalem z 10 maili do roznych osob w sedo... dostalem odpowiedz jak wyzje, moglem sobie ustawic nowe haslo i sie zalogowac... co prawda wszystkie ustawienia byly popierniczone, ale poustawialem i ok... domeny znowu online, reklamy sie wyswietlaja. Teraz dokladnie o 12:00 dostalem maila o account suspension, tyle ze nie zostalo znow zawieszone (jeszcze?) - domeny dzialaja i moge sie zalogowac. Jedyne czego nie ma to tego revenue z poprzednich miesiecy, ale to moze w inny sposob przeleja bo powiedzieli ze:

We also will issue a credit note for the deleted revenue.

No i w sumie juz nie wiem o co chodzi... kogos nowego nadpobudliwego zatrudnili??

Po co mial bym cos krecic w ogole?

Posted
Co krece?

Pierw nie dostalem zadnego maila ale nie moglem sie zalogowac, wszedlem na dowolna domene i bylo "Service for this domain have been discontinued" czy cos takiego... napisalem z 10 maili do roznych osob w sedo... dostalem odpowiedz jak wyzje, moglem sobie ustawic nowe haslo i sie zalogowac... co prawda wszystkie ustawienia byly popierniczone, ale poustawialem i ok... domeny znowu online, reklamy sie wyswietlaja. Teraz dokladnie o 12:00 dostalem maila o account suspension, tyle ze nie zostalo znow zawieszone (jeszcze?) - domeny dzialaja i moge sie zalogowac. Jedyne czego nie ma to tego revenue z poprzednich miesiecy, ale to moze w inny sposob przeleja bo powiedzieli ze:

No i w sumie juz nie wiem o co chodzi... kogos nowego nadpobudliwego zatrudnili??

Po co mial bym cos krecic w ogole?

No sprzedajes portfolio całe i dorzucasz jeszcze inne rzeczy, a teraz się znów nagle pojawiasz z jakimś problemem w sedo i tysiącem euro, którego nie możesz wypłacić no dziwnie to brzmi jakoś :)

Posted
No sprzedajes portfolio całe i dorzucasz jeszcze inne rzeczy, a teraz się znów nagle pojawiasz z jakimś problemem w sedo i tysiącem euro, którego nie możesz wypłacić no dziwnie to brzmi jakoś :)

Ja nie widze w tym nic dziwnego... portfolio sie nie sprzedalo przed moim wyjazdem za tyle ile chcialem. Co w tym dziwnego ze sie pieniadze nazbieraly na sedo jak nie podalem payment data? W sumie nie rozumiem.