Jump to content

Recommended Posts

Posted

To biuro ogłosiło upadłość i zwolnili domenę. Domena ma wartość do momentu, gdy istnieje na niej ruchu type in (od tych, którzy nie wiedzą o upadku tej marki), oraz expired traffic z sieci. Prędzej czy później oba źródła się wyczerpią. Zapewne za kilka lat.

• Like 1
Posted

Domena ma wartość do momentu, gdy istnieje na niej ruchu type in (od tych, którzy nie wiedzą o upadku tej marki), oraz expired traffic z sieci.

Nie zgodzę się z tym. „Triada” to nie tylko nieużywana już marka, ale przede wszystkim synonim chińskiej organizacji przestępczej, więc jest to pełnoprawna domena słownikowa.

Posted

Nie zgodzę się z tym. „Triada” to nie tylko nieużywana już marka, ale przede wszystkim synonim chińskiej organizacji przestępczej, więc jest to pełnoprawna domena słownikowa.

Ilu Polaków szuka informacji na temat chińskiej grupy przestępczej, a ilu ofert wycieczek? Ruch spadnie z biegiem lat do okolic zera.

• Like 1
Posted

Ilu Polaków szuka informacji na temat chińskiej grupy przestępczej, a ilu ofert wycieczek? Ruch spadnie z biegiem lat do okolic zera.

Ruch na pewno spadnie, ale ja odnosiłem się do wartości tej domeny, która na pewno nie będzie zerowa.

• Like 1
Posted

Ruch na pewno spadnie, ale ja odnosiłem się do wartości tej domeny, która na pewno nie będzie zerowa.

Ale będzie dążyć do zera

Posted

To, że domena oznacza coś (cokolwiek), a tym bardziej nazwę mafii z innego kontynentu nie sprawia że jest warta rejestracji.

Gdyby nie firma turystyczna z pewnością domena byłaby warta 0zł. Chyba, że oznacza jeszcze coś poza mafią z innego kontynentu, którą polacy mają ...gdzieś.

Posted

Hmm... może naoglądałem się za dużo filmów akcji, ale dla mnie, to dość znana fraza, bardzo dobra na brand. Warta trzymania i oczekiwania na dobre x xxx.

P.S. Moim pierwszym skojarzeniem nie było biuro podróży.

• Like 4
Posted (edited)

Hmm... może naoglądałem się za dużo filmów akcji, ale dla mnie, to dość znana fraza, bardzo dobra na brand. Warta trzymania i oczekiwania na dobre x xxx.

P.S. Moim pierwszym skojarzeniem nie było biuro podróży.

Właśnie to miałem na myśli. Gdyby ta nazwa była bezwartościowa, to nie byłaby zarejestrowana w innych końcówkach, tymczasem na triada.info.pl działa Ośrodek Sztuk Walki Triada, na triada.net.pl PHU TRIADA sp. z o.o., a triada.org.pl została zarejestrowana przez Drukarnię Triada i przekierowywuje na triadaprint.pl.

A są jeszcze m.in.: triada.wroclaw.pl , galeriatriada.com, triadareklama.pl, triada-design.com.pl, triadapoetica.art.pl, triada.neostrada.pl, triadadom.pl, triada.mdb.pl, triada.gliwice.net.pl, doradotriada.pl, triadadruk.pl, triada.nawilzacz.pl. Ja tu widzę dużo kk, którzy mogą być zainteresowani domenę triada.pl. Poza tym „triada” pisze się tak samo w większości języków europejskich, więc nadaje się nawet na markę międzynarodową.

Edited by Domenatorix
  • Like 2
Posted

Zgadzam się z Domenatorixem. Jeżeli uda Ci się wejść w posiadanie tej domeny w miarę tanio, warto ją potrzymać lub zaoferować podmiotom potencjalnie zainteresowanym jej nabyciem.

Posted

MOże i "triada" ma wiele znaczeń, jednak w tym kontekście, w którym jest używana obecnie w domenie Triada.pl, a konkretnie taki kontent jaki tam widać, ewidentnie w mojej opinii narusza znak towarowy (jeśli nie ma podpisanych odpowiednich umów).

Oczywiście wykorzystywany jest fakt, iż spółka jest w likwidacji.

681puf.png