Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam mały dylemat, ostatnio szukałem domeny pod pocztą e-mail.

Domena miała mieć coś wspólnego z miejscem zamieszkania lub mną.

Zarejestrowałem domenę 0074.pl (74 kierunkowy), dopiero po rejestracji pomyślałem, że domena jest niezbyt atrakcyjna.

Z moim nazwiskiem została tylko domena .org

Która będzie bardziej odpowiednia, jeśli .org to gdzie najtańsze przedłużenie dostanę ?

Posted

Jest dostepnam ale

imięnazwisko - 15 literowa domena

nazwisko - 10 literowa

Wolałbym krótsza domenę, bardziej atrakcyjne nazwisko.org czy imienazwisko.pl

Posted

nie wyobrażam sobie maila imie.nazwisko@0074.pl (ani żadnej innej kombinacji z tą domeną).

Albo imie@nazwisko.org

imienazwisko.pl też mi się do końca nie podoba. To jest dobra domena na stronę, ale mail kontakt@imienazwisko.pl też nie wygląda dobrze. To już bym wolał imie.nazwisko@gmail.com - z tym nie ma problemu z dyktowaniem przez telefon ;)

Posted

Kiedyś można sobie było maila wykupić w ładnych domenach: fuck.it i bullsh.it - ale z tego co widzę już tej usługi nie ma ;)

Posted
ale mail kontakt@imienazwisko.pl też nie wygląda dobrze. To już bym wolał imie.nazwisko@gmail.com - z tym nie ma problemu z dyktowaniem przez telefon ;)

Nie rozumiem, w czym problem w podyktowaniu przez telefon e-maila kontakt@benedyktprotasiuk.pl ? ;)

Posted

No to tak

Na 74.pl nie sadze by było mnie stać, nazwisko.pl nie możliwe do kupienia

@gaks

w domenie 0074.pl używałem emaila w postaci imie@0074.pl, a imie.nazwisko@gmail jest zajęte

@513581

tak .info też zajęta

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted (edited)

W końcu znalazłem ten temat.

Mam dylemat ponieważ chcę sobie jakiś unikalny adres e-mail założyć a nie wiem jaki wybrać.

Myślałem o czymś takim:

żdomen.pl - sprzed@żdomen.pl

zdomen.pl - sprzed@zdomen.pl

dosław.pl - r@dosław.pl

Wyżej wymienione domeny są w rezerwacji dlatego nie proszę o wycenę domeny a opinię czy warto coś takiego zarejestrować pod adres e-mail.

Edited by trzyliterowe
Posted

dosław.pl - r@dosław.pl

Moim zdaniem mocno przekombinowane. Wiele osób wpisze to źle i może nie załapać w ogóle, że @ to 'a'. Ja bym nie szedł w tym kierunku.

Posted

Rozważałeś końcówkę .tel ?

imię@nazwisko.tel

email@imię.tel

czy jakoś podobnie.

Jeśli chodzi o prywatny kontakt to moim zdaniem zdaje egzamin, serwer pocztowy można ułożyć sobie na jakimś bezpłatnym serwisie (gmail, hotmail etc.), samo utrzymanie domeny ok. 10 euro rocznie, no a do tego na "stronie" fotka, inne kontakty, motto, lokalizacja... :) jak mówię, na prywatną "wizytówkę sieciową" moim zdaniem się nadaje.

W.

Posted

Oj jak to dobrze, że ja nie mam takich problemów :) Moje nazwisko wolne w każdym rozszerzeniu (przygarnąłem sobie .com)

A co do dylematu użytkownika trzyliterowe, to również uważam, że przekombinowane z tą "małpą" jako a.

Posted
W końcu znalazłem ten temat.

Mam dylemat ponieważ chcę sobie jakiś unikalny adres e-mail założyć a nie wiem jaki wybrać.

Myślałem o czymś takim:

dosław.pl - r@dosław.pl

Wyżej wymienione domeny są w rezerwacji dlatego nie proszę o wycenę domeny a opinię czy warto coś takiego zarejestrować pod adres e-mail.

Kiedys jak byly darmowe aliasy w.pl to mialem email stanisl@w.pl :)

ale to nie wyglada profesjonalnie :)

Posted

i osoba przy takim przekombinowanym SZTUCZNIE mailu miałaby zajmować się sprzedażą domen generycznych ? Jakoś średnio to widzę..

jak taka bogata fantazja to poszukaj w jakiś innych końcówkach .co / . tel lub jeszcze jakieś bardzie egzotyczne.

Posted

Zdecydowanie nie warto :)

Posted

nawet nie próbuj

jest wiele ciekawszych pomysłów

zapomniales ze istnieje rynek wtorny, lepiej kup za 50PLN 100x lepsza :)

Posted

1. nie

2. nie

3. nie