Jump to content

AxelSpringer - nowe portale

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Głupota nie zna granic.

Najpierw nie kupili w-spódnicy.pl i potem reklamuja strone tak

<title>Serwis informacyjno-społecznościowy dla kobiet – w-spódnicy.pl</title>
  • 2 months later...
Posted

Przeciez napinase jest, ze Axel wprowadza do nowej spolki "Dziennik" papierowy i internetowy serwis "dziennik.pl". Zniknie z kioskow GP, ktora bedzie wydawana jedynie w prenumeracie.

Mysle, ze powstanie twor na wzor Rzepy, ktora jako jedyna (bynajmniej wg. mnie) ma bardzo rozbudowane i dobre dodatki ekonomiczne, prawne, podatkowe etc Nowy Dziennik tez chyba ma podobne aspiracje, gdzie oprocz uprawiania szmatlawej polityki dawac tez cos z sensem, co bedzie bardziej poczytne. Gazeta Prawna jest dosyc droga, ale jesli to bedzie polaczenie Dziennika, WSJ PL i Gazety Prawnej w jednym za przystepna cene, to mysle, ze Rzepa moze miec konkurenta.

Posted (edited)

Przepraszam empireus, że się czepiam, ale jedno słowo ("bynajmniej") zaciemniło mi odbiór Twojej wypowiedzi.

"Rzepa" w końcu jest wg Ciebie dobra czy nie :) ?

Edited by yarowa
Posted
Przepraszam empireus, że się czepiam, ale jedno słowo ("bynajmniej") zaciemniło mi odbiór Twojej wypowiedzi.

"Rzepa" w końcu jest wg Ciebie dobra czy nie ;) ?

Aj tam sie czepiasz ;-) Rzepy jako takiej nie lubie i ogolnie dziennikow nie czytuje, bo kazdy z nich "mataczy" jak stacje informacyjne TV typu: "TuskVisionNews24, TVPiS Info i Superlewicowastacja", ale w Rzepie jako chyba jedynej z dziennikow papierowych sa rozbudowane dodatki, ktore lubie. Np. zawsze czytuje dodatek "Dobra Firma". Wybiorcza, Polska, Dziennik a tym bardziej Fakt, tego nie maja - sa tam szczatkowe informacje gospodarcze. Dziennik niby ma dodatek WSJ, ale to jeszcze nie jest to, co tygrysy lubia najbardziej ;-)

Odnosnie jeszcze Rzepy, to polecam http://pocalujciemniewdupe.info/ :)

Posted (edited)
Liderem sprzedaż nieustannie jest "Fakt".

Wydawany przez Axel Springer Polska tabloid sprzedawał w marcu 490 898 egzemplarzy (średnio) - czyli o 7,7 proc. mniej niż w marcu 2008 roku.

O 11 procent spadła średnia sprzedaż zajmującej drugie miejsce "Gazety Wyborczej" (Agora SA) i wyniosła 370 784 egz. Na trzecim miejscu ze 198 399 egzemplarzy utrzymał się "Super Express" (Murator). Jego sprzedaż była więc o 4,5 proc. niższa niż przed rokiem.

Tuż za podium znalazła się "Rzeczpospolita" (Presspublica), która zanotowała spadek o 12 procent w porównaniu do marca 2008 r.. W marcu tego roku jej wynik sprzedaży był najgorszy w historii tych statystyk i wyniósł 120 172 egzemplarzy.

Piątą lokatę w zestawieniu zajął "Dziennik" (Axel Springer Polska), którego średnia sprzedaż wyniosła 83 460 egz. - czyli była o 40 procent niższa niż przed rokiem. Ta kolejny miesiąc spadków tej gazety - wynik "Dziennika" był o ponad 4 tysiące egzemplarzy niższy niż w lutym.

Ciekawe z kim gazeta się połączy. :)

Edited by Andro
Posted
Ciekawe z kim gazeta się połączy. :)

chciałbym, żeby Gazeta byłą pierwszym medium, które wprowadzi na masową skalę elektroniczne czytniki takie jak Kindle

• 2 weeks later...
Posted
Nowy tytuł ma łączyć wysoki poziom treści Dziennika, szczególnie z obszaru polityki, kultury i sportu...

hehe, a to ciekawe stwierdzenie speców od PR Axel Springer... wysoki poziom "Dziennika" - dobry humor z rana

• 1 month later...
Posted

no cóż, dogorywający, żegnający sie już z tym światem (całe szczęście), Dziennik trzeba jeszcze nakarmić nowym serwisem, bo inni (czyt. TVN24, Gazeta.pl) już takie cudo mają.

W sekcji "Wydarzenia" pojawiają się informacje z ostatniej chwili przesłane przez naocznych świadków niecodziennych sytuacji. "Ustrzel gwiazdę" to z kolei zdjęcia gwiazd show-biznesu, podpatrzonych przez internautów, a "Oko na Maroko" - zabawne fotografie i teksty na każdy temat

OkoNaMaroko.pl - utworzona: 2008.10.01 05:13:52

U mnie w Google na frazę "Oko na Maroko" Dziennik.pl na razie dopiero na 7 i 8 miejscu

BTW Oko Na Maroko to coś na kształt serwisu 1414 niemieckiego "Bilda", którego polskim klonem jest co prawda "Fakt", ale wszystko nalezy do Wydawnictwa AxelSpringer

Posted (edited)
:lol:

Ciekaw jestem, ile osób teraz sprawdziło czy infoko.pl jest wolna. :blush:

w newsie jest też o domenie mdziennik*pl. mdzienik*pl niedlugo spadnie po testach, ma 1uq dziennie. nawet jak bedzie ciekawy ruch na infoko*pl, to nie bedzie sie on konwertowal. ;-)

Edited by lora
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted
Bo w czerwcu było wiadomo, że się połączą B)

Jak w czerwcu byłeś taki mądry, to trzeba było rejestrować. ;)

Mi się i tak wydaje, że będzie inny tytuł....;)

Posted (edited)
Jak w czerwcu byłeś taki mądry, to trzeba było rejestrować. B)

Mi się i tak wydaje, że będzie inny tytuł....;)

News z 02.06.2009

http://www.wirtualnemedia.pl/article/27251...polacza_sie.htm

Ktoś więc poszedł po najmniejszej linii oporu i zarejestrował najprosztszą domniemaną wersję

Jaki jest lub jaki będzie ostateczny tytuł to inna sprawa

Edited by umberto
  • 2 months later...